آموزش, امنیت, بلاگ, طراحی وب

خطای 403 Forbidden چیست؟ / نحوه

What is the 403 Forbidden error

خطای 403 forbidden ، یکی از خطاهای معروف وردپرس یا هر سیستم دیگری ، ارور های تحت سرورو یا فایل های خطا در سمت توسعه دهنده و یا کاربر … خطای 403 مبنی بر عدم دسترسی به صفحه مورد نظر می تواند به دلایل متعددی رخ دهد. در اینجا نمونه هایی از این خطاها را می بینید که به بیننده صفحه نمایش داده می شود:

  1. Forbidden: You don’t have permission to access [directory] on this server
  2. HTTP Error 403 – Forbidden
  3. 403 forbidden request forbidden by administrative rules
  4. 403 Forbidden
  5. Access Denied You don’t have permission to access

ارور 403 به چه شکلهای نمایش داده می‌شود؟

خطای ۴۰۳ ممکن است به شکل‌های مختلف ظاهر شود:

  • 403 Forbidden
  • HTTP 403
  • Forbidden
  • Error 403
  • HTTP Error 403.14 – Forbidden
  • Error 403 – Forbidden
  • HTTP Error 403 – Forbidden
  • Forbidden: You don’t have permission to access [directory] on this server (ممنوع: اجازه دسترسی به این سرویس دهنده (سرور) برای شما امکانپذیر نیست.)
  • در مرورگر اینترنت اکسپلورر (IE): خطای The website declined to show this webpage نشانگر ارور 403 است.

رفع خطای 403 Forbidden

آدرس را چک کنید

یکی از دلایلی که ممکن است یک کاربر با خطای 403 روبرو شود، تایپ اشتباه آدرس صفحه می باشد. این مورد زمانی رخ میدهد که شما بدون آنکه صحه مدنظرتان را در گوگل سرچ کنید، به‌ صورت دستی تایپ می کنید. زمانی هم که اینگونه می خواهید وارد یک صفحه شوید، به دلیل اشتباه تایپی، قطعا وارد صفحه مدنظر خود نخواهید شد. از این رو توصیه ای که داریم این است که از طریق گوگل و موتور جستجو آن اقدام کنید تا وارد صفحه مدنظر خود شوید.

ارور خطای 403 forbidden ، یکی از خطاهای معروف وردپرس یا هر سیستم دیگری ، ارور های تحت سرورو یا فایل های خطا در سمت توسعه دهنده و یا کاربر

عضو سایت یا کاربر ویژه نیستید و با خطای ۴۰۳ مواجهند

بعضی از وبسایت ها برخی از مطالبشان را فقط برای فقط کاربران سایت یا کاربران ویژه قابل نمایش می‌کنند. در این صورت ممکن است به جای نمایش خطای صحیح، با ارور ۴۰۳ مواجه شوید که پیکربندی نامناسب بعضی از سرورها است. اگر می‌توانید به عنوان کاربر و عضو سایت وارد شوید و امتحان کنید که مطلب برای شما باز می‌شود یا خیر.

بررسی، بروزرسانی و یا غیرفعال سازی فایل اجرایی وبسایت:

فایل اجرایی وبسایت ها که در مسیر روت وبسایت و معمولا با نام hatches ذخیره می‌شوند جهت اعمال برخی تنظیمات اصلی وبسایت به کار می‌ روند. بررسی کدهای موجود در این فایل جهت بررسی وجود محدودیت‌های اعمال شده به وسیله کد نرم‌افزاری، اعمال تغییرات مورد نیاز و یا غیرفعال سازی آن اولین قدم بررسی می‌باشد. همچنین در نظر داشته باشید این قبیل فایل ها ممکن است در حالت عادی در دسترس مشاهده کاربر نباشند که در این صورت با انتخاب گزینه show hidden files در تنظیمات میزبانی امکان مشاهده فایل را به شما خواهد داد.

خرابی فایل htaccess

در سرورهای آپاچی، خطای 403 Forbidden می تواند به دلیل خطا در فایل htaccess باشد. فایل htaccess به دلایل مختلفی از جمله محافظت از دسترسی به فایل ها و پوشه ها و ایجاد تغییر مسیر استفاده میشود.

غیر فعال کردن افزونه های وردپرس

در صورتی که دو راه حل فوق پاسخگوی شما نبود و همچنان خطای 403 را مشاهده می کنید امکان دارد یکی از افزونه های سایت موجب بروز مشکل شده باشد. به همین دلیل باید افزونه های وردپرسی را موقتا غیر فعال کرد و بررسی کرد آیا واقعاً افزونه مشکل سازی روی وردپرس نصب شده یا خیر. باید تمامی افزونه ها را به صورت یکجا از طریق هاست غیر فعال کنید. برای این منظور مراحل زیر را دنبال کنید:

  1. دسترسی به حساب میزبانی از طریق FTP و مراجعه به دایرکتوری public_html (یا پوشه ای که حاوی وردپرس در آن نصب شده است.)
  2. پوشه wp-content را بیابید.
  3. پوشه Plugins را یافته و نام آن را موقتا تغییر دهید. تغییر نام موجب غیر فعال شدن افزونه ها خواهد شد.

CDN را غیرفعال کنید.

یکی از تکنیکهای که برای افزایش سرعت سایت استفاده می­شود تکنولوژی CDN  است که در آن اطلاعات سایت در سرورهای مختلف در نقاط مختلف جهان قرار می­گیرد تا در صورت وارد کردن آدرس سایت در مرورگر ، اطلاعات آن سایت از نزدیکترین مکان جغرافیایی به کاربر  ارسال شود و سرعت بارگذاری صفحه بیشتر شود از معروفترین شرکتهای ارائه دهنده سرویس CDN در دنیا می­توان به CloudFler اشاره کرد.

گاهی استفاده از همین تکنولوژی باعث بروز خطا در سایت می­شود و یکی از دلایل بروز خطای 403 در وردپرس میتواند استفاده از همین تکنولوژی باشد برای بررسی این موضوع باید سرویس CDN خود را غیرفعال کنید و سپس بررسی کنید که آیا با غیرفعال کردن این سرویس خطا رفع می­شود.

پاک کردن حافظه کش (Cache) مرورگر

مرورگرها یک نوع حافظه کش دارند که تمام اطلاعات سایت را در خود ذخیره می‌کند. پس شاید یک‌ بار خطای ۴۰۳ در استفاده از یک سایت مشخص برای شما رخ داده و در مراجعات بعدی، دوباره نمایش یابد. راهکاری مناسب در چنین شرایطی، پاک کردن حافظه کش و کوکی های مربوط به سایت و رفرش مجدد صفحه است.

بازگشت به لیست

نوشته های مشابه

1 دیدگاه در “خطای 403 Forbidden چیست؟ / نحوه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *