آموزش, بلاگ, سئو

استراتژی محتوا ؟ آموزش جامع راهکارهای محتوا نویسی

Content strategy

استراتژی محتوا چیست ؟ تاثیر مستقیم محتوا نویسی بر سئو صفحات و کلمات کلیدی نیازمند یک استراتژی برنامه ریزی شده و مرحله ای می باشد … هر اقدامی نیازمند برنامه‌ریزی هدفمند و مشخصی است تا براساس آن بتوان به اهداف مختلف نزدیک شد. تولید محتوا هم از این قاعده مستثنی نیست و برای اینکه بتواند برای کسب‌وکار شما مفید باشد، نیاز دارد که هم‌سو و هم‌راستای اهداف شما باشد. توضیح ساده تر استراتژی محتوا … استراتژی محتوا، روندی است که به ما نشان می‌دهد که چگونه تولید محتوا کنیم و آن را در کجا انتشار دهیم که بهترین نتیجه را بگیریم و به اهداف کسب و کار نزدیک‌تر شویم.

استراتژی محتوا چه مواردی را شامل می‌شود؟

استراتژی محتوا نیز مانند هر استراتژی دیگری شامل بخش‌های مهمی است که باید به طور مشخص هر کدام را لحاظ کنید. بسیاری از کارشناسان و استراتژیست‌ها برای تدوین برنامه و استراتژی خود سراغ مدل‌های مختلف می‌روند.

  • مدل کسب و کار (Business Model): ممکن است کسب و کار شما برای درآمدزایی از یک یا چند مدل درآمدی پیروی کند. برای تولید محتوا باید برنامه‌های مشخص شده را همراه با تیم محتوا به درستی پیش ببرید تا به اهداف تعریف شده برسید.
  • هدف‌گذاری (Objectives): بدون شک دلیل اصلی تدوین استراتژی دستیابی به اهداف مورد نظر است. چه این اهداف تجاری و چه غیرتجاری باشد، به هر حال باید براساس استراتژی درست و در راستای آنها پیش بروید.
  • تعیین مخاطبان هدف (Persona): در این قسمت باید مشخص کنید مخاطبان هدف شما دقیقا چه افرادی هستند و پرسونای آنها را طراحی کنید. براین اساس می‌توانید مسیر سفر مشتری را نیز تعیین کرده و مشخص کنید در هر ایستگاه کدام محتوا مناسب خواهد بود.
  • روش‌های تولید محتوا: یکی از مهمترین کارهایی که باید در استراتژی خود مشخص کنید، روش‌های تولید محتواست. باید بررسی کنید چه نوع محتوایی برای کدام پلتفرم تولید شود، چه مواردی مناسب اهداف شماست، شکل محتوایی بازار چگونه است و مخاطبان به چه نوع محتوایی نیاز دارند.

استراتژی محتوا چیست ؟ تاثیر مستقیم محتوا نویسی بر سئو صفحات و کلمات کلیدی نیازمند یک استراتژی برنامه ریزی شده و مرحله ای می باشد ...

مراحل تهیه استراتژی محتوا

1-مشخص کردن اهداف محتوا

لازم و ضروری است که هر محتوا برای تحقق یک هدف خاص تولید شود که این هدف نیز به نوبه خود باید دقیقاً تعریف شده باشد. از خودتان بپرسید که هدف از تولید این محتوا چیست؟ افزایش آگاهی نسبت به برند، تولید مشتری راغب (Lead)، افزایش نرخ تبدیل، جذب مشتریان قبلی، بهبود رتبه سایت در موتورهای جستجو یا هر چیز دیگری.

2-کسب و کار خود را به خوبی بررسی کنید

پس از تعیین هدف وضعیت کسب و کار خود را تحلیل کنید. ببینید تا کجا پیش رفته‌اید و برای رسیدن به هدف تا چه میزانی می‌توانید هزینه کنید. برای اینکه کسب و کار خود را بهتر بررسی کنید به موارد زیر دقت کنید.

  • درآمد شرکت از چه راه‌هایی است؟
  • کدام محصول یا خدمت بیشترین درآمد را ایجاد می‌کند؟
  • ببینید محصول یا خدمت پرفروش شما چه ویژگی دارد؟ آیا مردم به آن نیاز بیشتری دارند؟ آیا برندینگ یا تبلیغات بهتری روی آن انجام شده است؟
  • ساختار تیم فروش و پارامترهای مهم برای این تیم را بررسی کنید.

3-ارائه راهکارهای تحلیلی

در این مرحله ، اطلاعات کافی در خصوص کسب و کار شما، بازار فعالیت‌تان، رقبا، و پرسونای مخاطبان به دست خواهیم آورد.

حالا وقت آن است که این اطلاعات را در کنار هم قرار دهیم و نقاط قوت و ضعف را شناسایی نموده و ابزارها و راهکارهای اساسی مورد استفاده در استراتژی تولید محتوا را نهایی کنیم. مثلا در خصوص شبکه‌های اجتماعی مورد استفاده تصمیم بگیریم و حجم کار در شبکه‌های اجتماعی، ایمیل مارکتینگ و وبلاگ سازمان را تنظیم کنیم.

4-تحقیق کلمات کلیدی

پس از مشخص کردن اهداف و شناخت مخاطبان، حال نوبت به تحقیق کلمات کلیدی می‌رسد. تحقیق کلمات کلیدی بخش مهم در بازاریابی محتوا به شمار می‌رود و ابزارهای آنلاین بسیار زیادی مانند Keyword Planner و Google trends در این قسمت می‌تواند به شما کمک کند.

5-انتخاب پلتفرم انتشار محتوا

معمولا کسب‌وکارها محتوای خود را در وب‌سایت و بخش‌های بلاگ و آموزش منتشر می‌کنند. این ایده بسیار مناسب است؛ زیرا هم آمار بازدید وب‌سایت را بالا می‌برد و هم باعث افزایش آگاهی از برند می‌شود.

جز وب‌سایت، می‌توانید محتوایی مخصوص شبکه‌های اجتماعی نیز داشته باشید. فعالیت در شبکه‌های اجتماعی این امکان را به شما می‌دهد که بیشتر دیده‌ شوید و کاربران بیشتری را سمت کسب‌وکار خود جذب کنید.

6-ارزیابی نتایج

زیر نظر گرفتن و ارزیابی اقدامات مرتبط با بازاریابی محتوایی یکی از مهم‌ترین مؤلفه‌های تهیه و تنظیم یک استراتژی محتوایی مؤثر محسوب می‌شود. در واقع، تولید محتوا بدون توجه به نتایجی که عایدتان شده و می‌شود به همان اندازه‌ای سودمند است که یک مکالمه تلفنی بی صدا می‌تواند فایده داشته باشد. لذا به منظور تهیه استراتژی‌های مؤثر برای تولید و انتشار محتوا باید از آنچه که نظر مخاطب را جلب کرده و همچنین چیزهایی که به آن‌ها علاقه‌ای نشان نداده و دلایلی که برای هر کدام داشته آگاه شوید. در این راستا باید شاخص‌های مهمی همچون مواردی که در بخش بعد ذکر می‌کنیم را زیر نظر بگیرید.
استراتژی محتوا چیست ؟ تاثیر مستقیم محتوا نویسی بر سئو صفحات و کلمات کلیدی نیازمند یک استراتژی برنامه ریزی شده و مرحله ای می باشد ...

شناخت ویژگی های محتوا مناسب

پس از ذکر 6 مرحله بالا حالا وقت آن رسیده که بگوییم یک محتوای مناسب که بر اساس استراتژی محتوا نوشته شده است چه ویژگی هایی باید داشته باشد :

  1. مناسب باشد: محتوا باید با نیازهای مخاطب و کسب و کار مطابقت داشته باشد.
  2. مفید باشد: محتوا باید هدف مشخصی داشته باشد و بتواند آن هدف را برآورده کند.
  3. کاربر محور باشد: مخاطب اصلی‌ترین مصرف کننده محتوای شماست پس محتوا باید این موضوع را منعکس کند.
  4. واضح باشد:  محتوا باید نیازهای مخاطب را دقیقا به جا بر طرف کند.
  5. دارای انسجام باشد: محتوا باید از یک لحن و سبک خاصی پیروی کند و این انسجام باید در تمامی محتواها به خوبی مشهود باشد.
  6. مختصر و مفید باشد.
  7. پشتیبانی شود: برای جلوگیری از به هدر رفتن محتوا، باید آن را پس از انتشار پشتیبانی کرد.

بازاریابی محتوایی

بازاریابی محتوا، بدون شک یکی از مهم­‌ترین مراحل تدوین و طراحی استراتژی محتوا است. بازاریابی محتوا با توجه به کسب‌­و­کار شما متفاوت خواهد بود، اما نباید از اهمیت آن غافل شوید. بعد از این که محتوای وب­سایت خود را تولید و منتشر کردید، باید مطمئن شوید که این محتوا به دست مخاطبانتان خواهد رسید.

اشتراک­‌گذاری محتوا در شبکه­‌های اجتماعی، ایمیل مارکتینگ، اشتراک گذاری محتوا در سایت­‌های مشابه، دریافت بک لینک و غیره چند مورد از مواردی است که در بازاریابی محتوا باید به آنها توجه داشته باشید.

بازگشت به لیست

2 دیدگاه در “استراتژی محتوا ؟ آموزش جامع راهکارهای محتوا نویسی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *