امنیت, بلاگ, شبکه

دیتاسنتر چیست؟ انواع مرکز کاربرد

data center

انواع دیتاسنتر و کاربرد و ویژگی های مراکز داده برای پشتیبانی از برنامه‌ها و فعالیت‌های تجاری طراحی شده‌اند … دیتاسنتر مدرن نسبت به مدت کوتاهی که داشتند بسیار متفاوت هستند. زیرساخت از سرورهای فیزیکی داخلی سنتی به شبکه‌های مجازی تغییر کرده است که از برنامه‌ها و بارهای کاری در میان استخرهای زیرساخت فیزیکی و به یک محیط چند ابری پشتیبانی می‌کنند.

در این دوره، داده ها وجود دارند و در چندین مرکز داده، لبه ها و ابرهای عمومی و خصوصی به هم متصل می شوند. مرکز داده باید بتواند در این چندین سایت، هم در محل و هم در فضای ابری ارتباط برقرار کند. حتی ابر عمومی مجموعه ای از دیتاسنتر است. هنگامی که برنامه ها در فضای ابری میزبانی می شوند، از منابع مرکز داده ارائه دهنده ابر استفاده می کنند.

چرا مراکز داده برای تجارت مهم هستند؟

در دنیای فناوری اطلاعات سازمانی، مراکز داده برای پشتیبانی از برنامه‌ها و فعالیت‌های تجاری طراحی شده‌اند که عبارتند از:

ایمیل و به اشتراک گذاری فایل
کاربردهای بهره وری
مدیریت ارتباط با مشتری (CRM)
برنامه ریزی منابع سازمانی (ERP) و پایگاه های داده
کلان داده، هوش مصنوعی و یادگیری ماشین
دسکتاپ مجازی، خدمات ارتباطی و همکاری

اجزای اصلی یک مرکز داده چیست؟

طراحی مرکز داده شامل روترها، سوئیچ ها، فایروال ها، سیستم های ذخیره سازی، سرورها و کنترل کننده های تحویل برنامه می باشد. از آنجایی که این مؤلفه ها داده ها و برنامه های کاربردی مهم تجاری را ذخیره و مدیریت می کنند، امنیت مرکز داده در طراحی مرکز داده بسیار مهم است. آنها با هم ارائه می دهند:

زیرساخت شبکه این سرورها (فیزیکی و مجازی)، خدمات مرکز داده، ذخیره سازی، و اتصال خارجی را به مکان های کاربر نهایی متصل می کند.

زیرساخت های ذخیره سازی داده سوخت مرکز داده مدرن است. برای نگهداری این کالای ارزشمند از سیستم های ذخیره سازی استفاده می شود.

منابع محاسباتی برنامه ها موتورهای یک مرکز داده هستند. این سرورها پردازش، حافظه، ذخیره‌سازی محلی و اتصال شبکه را فراهم می‌کنند که برنامه‌ها را هدایت می‌کنند.

دیتاسنتر چگونه کار می کنند؟

خدمات مرکز داده معمولاً برای محافظت از عملکرد و یکپارچگی اجزای اصلی مرکز داده مستقر می شوند.

لوازم امنیتی شبکه اینها شامل فایروال و حفاظت از نفوذ برای محافظت از مرکز داده است.

تضمین تحویل برنامه برای حفظ عملکرد برنامه، این مکانیسم‌ها انعطاف‌پذیری و در دسترس بودن برنامه را از طریق Failover خودکار و متعادل‌سازی بار فراهم می‌کنند.

مرکز داده چیست؟

اجزای مرکز داده به زیرساخت های قابل توجهی برای پشتیبانی از سخت افزار و نرم افزار مرکز نیاز دارند. اینها شامل زیرسیستم های برق، منابع تغذیه بدون وقفه (UPS)، تهویه، سیستم های خنک کننده، اطفاء حریق، ژنراتورهای پشتیبان و اتصالات به شبکه های خارجی است.

استانداردهای زیرساخت مرکز داده چیست؟

رایج ترین استاندارد برای طراحی مرکز داده و زیرساخت مرکز داده ANSI/TIA-942 است. این شامل استانداردهایی برای گواهینامه آماده ANSI/TIA-942 است که انطباق با یکی از چهار دسته از سطوح مرکز داده را که برای سطوح افزونگی و تحمل خطا رتبه بندی شده اند، تضمین می کند.

سطح 1: زیرساخت اصلی سایت. مرکز داده Tier 1 محافظت محدودی در برابر رویدادهای فیزیکی ارائه می دهد. دارای اجزای تک ظرفیتی و یک مسیر توزیع واحد و غیر زائد است.

ردیف 2: زیرساخت سایت اجزا با ظرفیت اضافی. این مرکز داده محافظت بهتری در برابر رویدادهای فیزیکی ارائه می دهد. دارای اجزای ظرفیت اضافی و یک مسیر توزیع واحد و غیر زائد است.

سطح 3: زیرساخت سایت قابل نگهداری همزمان. این مرکز داده تقریباً در برابر همه رویدادهای فیزیکی محافظت می کند، اجزای با ظرفیت اضافی و چندین مسیر توزیع مستقل را ارائه می دهد. هر جزء را می توان بدون ایجاد اختلال در خدمات به کاربران نهایی حذف یا جایگزین کرد.

ردیف 4: زیرساخت سایت مقاوم در برابر خطا. این مرکز داده بالاترین سطح تحمل خطا و افزونگی را ارائه می دهد. اجزای با ظرفیت اضافی و چندین مسیر توزیع مستقل، قابلیت نگهداری همزمان و یک خطا را در هر نقطه از نصب بدون ایجاد خرابی امکان پذیر می کنند.

امنیت مرکز داده

علاوه بر سیستم‌های امنیتی ساختمان که از مرکز داده‌ای که در بالا بحث شد، پشتیبانی می‌کنند، شبکه‌های DC نیاز به تجزیه و تحلیل کامل اعتماد صفر دارند که در هر طراحی DC گنجانده شده است. فایروال‌های مرکز داده، کنترل‌های دسترسی به داده، IPS، WAF و سیستم‌های مشابه مدرن آن‌ها، برنامه‌های کاربردی وب و حفاظت API (WAAP) باید به درستی مشخص شوند تا اطمینان حاصل شود که مقیاس آن‌ها در حد نیاز برای برآورده کردن نیازهای شبکه‌های مرکز داده است. علاوه بر این، اگر یک ارائه‌دهنده ذخیره‌سازی داده یا خدمات ابری را انتخاب می‌کنید، مهم است که اقدامات امنیتی را که برای DC خود استفاده می‌کنند، درک کنید. برای حفظ امنیت اطلاعات خود، روی بالاترین سطح ممکن امنیت سرمایه گذاری کنید.

همکاری با یک ارائه دهنده امنیت مرکز داده راه خوبی برای دستیابی به این اهداف است. Check Point Maestro امنیت فرا مقیاس را فراهم می کند که بر حسب تقاضا برای برآوردن الزامات امنیت مرکز داده سازمان مقیاس می شود.

انواع دیتاسنتر

انواع بسیاری از دیتاسنتر و مدل های خدماتی موجود است. طبقه بندی آنها به این بستگی دارد که آیا آنها متعلق به یک یا چند سازمان هستند، چگونه آنها (در صورت تطبیق) با توپولوژی سایر مراکز داده، از چه فناوری هایی برای محاسبات و ذخیره سازی استفاده می کنند و حتی بهینه سازی انرژی آنها بستگی دارد. چهار نوع اصلی از مراکز داده وجود دارد:

مراکز داده سازمانی : اینها توسط شرکت ها ساخته، مالکیت و اداره می شوند و برای کاربران نهایی آنها بهینه شده اند. اغلب آنها در محوطه شرکتی مستقر می شوند.

مراکز داده خدمات مدیریت شده : این دیتاسنتر توسط شخص ثالث (یا یک ارائه دهنده خدمات مدیریت شده) به نمایندگی از یک شرکت مدیریت می شوند. این شرکت به جای خرید تجهیزات و زیرساخت ها را اجاره می کند.

دیتاسنتر کولوکیشن : در مراکز داده colocation (“colo”)، یک شرکت فضایی را در یک مرکز داده که متعلق به دیگران است و در خارج از محل شرکت قرار دارد اجاره می کند. مرکز داده کولوکیشن میزبان زیرساخت‌ها است: ساختمان، خنک‌کننده، پهنای باند، امنیت و غیره، در حالی که شرکت مؤلفه‌ها شامل سرورها، ذخیره‌سازی و فایروال‌ها را تأمین و مدیریت می‌کند.

دیتاسنتر ابری : در این شکل خارج از محل مرکز داده، داده‌ها و برنامه‌ها توسط یک ارائه‌دهنده خدمات ابری مانند Amazon Web Services (AWS)، مایکروسافت (Azure)، یا IBM Cloud یا سایر ارائه‌دهنده‌های ابر عمومی میزبانی می‌شوند.

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *