آموزش, برنامه نویسی, بلاگ, سئو

ریدایرکت 301 تاثیر کد سئو صفحات سایت

301 redirect

فواید و مضرات ریدایرکت 301 ، کاربرد ریدایرکت 302 برای انتقال دائمی و موقتی رنک rank وب سایت و صفحه بدون ایندکس مجدد سئو با افزونه و یا دستی… ریدایرکت یا تغییر مسیر برای انتقال یک صفحه وب به صفحه دیگر استفاده می شود. در ریدایرکت ۳۰۱ هم کاربران و هم ربات های گوگل به صفحه جدید منتقل می شوند. تغییر مسیر ۳۰۱ زمانی است که یک آدرس وب قدیمی را به یک آدرس جدید هدایت می کنید. شما از ریدایرکت ۳۰۱ استفاده می کنید تا خزنده های موتور جستجوگر و مرورگرها را بپذیرد که آدرس وب قدیمی آن باید به آدرس وب جدید ارسال شود.

چند نوع ریدایرکت داریم؟

  • ریدایرکت ۳۰۱: ریدایرکت دائمی از آدرس URL قدیم به جدید که برای سئو بسیار خوب است.
  • ریدایرکت ۳۰۲: ریدایرکت به یک آدرس جدید به صورت موقتی.
  • Meta Refresh: این نوع از ریدایرکت در بخش head سایت به صورت یک کد کوتاه قرار می گیرد. این ریدایرکت برای مواقعی که می خواهید پس از گذشت یک بازه زمانی مشخص و یا با رفرش صفحه به صفحه دیگری هدایت شوید استفاده می شود. متا رفرش در سطح مرورگر اتفاق می افتد و روی بانس ریت و رتبه سایت تاثیر منفی دارد.

چرا باید از Redirect 301 استفاده کنیم؟

برای تغییر آدرس دائمی یک صفحه، دلایل مختلفی وجود دارد. بعضی از ریدایرکت‌های فقط نشانی یک صفحه را تغییر می‌دهند، ولی بعضی دیگر روی دامنه اصلی سایت تأثیر میگذارند. اما در مجموع، مهم‌ترین موقعیتهای که در آنها باید از ریدایرکت ۳۰۱ استفاده کنیم، عبارتند از:

  1. حذف یک صفحه و انتقال اعتبار آن به مرتبط ترین صفحه موجود در سایت
  2. تغییر آدرس یک صفحه بدون ایجاد تغییر در محتوای آن (تغییر URL)
  3. فعال کردن گواهی SSL سایت یا تغییر https به http
  4. تغییر دامنه اصلی سایت

چگونه ریدایرکت 301 انجام دهیم؟

خب، به اصلی ترین بخش مقاله، یعنی چگونگی انجام ریدایرکت301 رسیدیم. برای انجام ریدایرکت 301 دو روش مرسوم وجود دارد:

  • ایجاد ریدایرکت301 از طریق فایل htaccess
  • ایجاد ریدایرکت301 در صفحات سایت

ریدایرکت‌های سطح سرور معمولاً از طریق ایجاد تغییر در فایل htaccess. موجود در سرور انجام می‌شوند. ریدایرکت‌های نوع دوم نیز با اضافه کردن کد در صفحه صورت می‌گیرند

فایل .htaccess را باز کرده و از کد زیر استفاده کنید:

RewriteEngine On Redirect 301 /old-post/ https://tafakorebartar.com/new-post/

ریدایرکت 301 و تاثیرات آن بر سئو

کوچکترین تغییر در ساختار آدرس‌ دهی صفحات می‌تواند بر روی رتبه شما در نتایج جست و جوی گوگل تأثیرگذار باشد. با ریدایرکت کردن یک دامنه یا یک آدرس، شما تمام رنگ‌های مربوط به آدرس قبلی را به آدرس جدید منتقل می‌کنید. این رنک ها شامل

  1. Page Rank
  2. MOZ Rank
  3. Page Authority
  4. Traffic Value

میباشند.

پلاگین های کاربردی در حوزه ریدایرکت

  • Redirection: این مورد برای redirect 301 و خطای ۴۰۴ در نظر گرفته شده است.
  • Simple 301 Redirects: این مورد تنها در 301 Redirects کار می کند، اما از عملکرد خوبی برخوردار است.
  • SEO Redirection: این پلاگین به کاربران کمک می کند تا هر دو ریدایرکت 301 و 302 را ایجاد کنند.

فواید و مضررات ریدایرکت 301 ، کاربرد ریدایرکت 302 برای انتقال دائمی و موقتی رنک rank وب سایت و صفحه بدون ایندکس مجدد سئو با افزونه و یا دستی

مشکلات جدی در ریدایرکت 301

تنظیم ریدایرکت 301 بین دو ورژن http و http://www

آدرس با http و با http://www متفاوت است و اصلا یکی محسوب نمیشود. پس در هنگام استفاده از ریدایرکت 301 به این موضوع توجه کنید تا امتیاز گوگل را از دست ندهید.

انتقال به دامنه جدید قبل از استفاده از ریدایرکت 301

تا زمانی که تنظیمات 301 را اجرا نکردید، به هیچ وجه به سمت دامنه جدید حرکت نکنید. زیرا ترافیک سایت شما با مشکل مواجه خواهد شد. پس این مورد را نیز حتما در نظر بگیرید تا زحمات تان هدر نرود.

ریدایرکت آدرس‌های قدیمی وب سایت

شاید تصور کنید با ریدایرکت کردن آدرس‌های قدیمی سایت به مشکل بر میخورید اما باید فکری به حال آن‌ها بکنید. همانطور که مطالب قدیمی را بروزرسانی می‌کنید، آدرس‌ها را نیز باید نوسازی کنید (البته در صورت لزوم). برای همین می‌توانید از ریدایرکت 301 استفاده کنید.

ریدایرکت از HTTP به HTTPS

در صورتی که از SSL روی سایت خود استفاده نمی کردید و اکنون تصمیم به استفاده از آن گرفته اید باید در نظر داشته باشید که از نظر خزنده ها و ربات های گوگل دامنه شما تغییر کرده و به عنوان یک دامنه جدید شناسایی می شود. برای این که اعتبار دامنه قبلی خود که از HTTP استفاده می کند را داشته باشید باید از ریدایرکت 301 استفاده نمایید.

در غیر اینصورت تمامی صفحات شما از اول سئو شده و باید بدون در نظر گرفتن سوابق قبلی خود کار افزایش رتبه را برای سایت خود دنبال کنید.

ریدایرکت 301 در آپاچی

ریدایرکت 310 در پلتفرم آپاچی نیازمند نصب قابلیت mod_rewrite و فعال کردن آن می باشد. این قابلیت در اغلب سرور های لینوکس مخصوصا توزیع FreeBSD فعال است. با استفاده از فایل .htaccess می توان آن را فعال کرده و با استفاده از دستورالعمل هایی که در این زمینه وجود دارد، ریدایرکت های پیچیده ای نیز ایجاد کرد. ساده ترین نوع ریدایرکت 301 به شکل زیر است.

Redirect 301 /rank /ranking

با استفاده از این دستور صفحه با آدرس rank به صفحه با آدرس ranking منتقل می گردد. نمونه دستورات پیچید تری در ریدایرکت 301 وجود دارد که خارج از حوصله این مطلب می باشد.

اشتباهات رایج در ریدایرکت 301

  • تفاوت قائل نشدن بین http://www  و //:http : این کار موجب افت رتبه سئو سایتتان می‌شود. برای آن‌ که گوگل محتوای این دو لینک را کپی شده تلقی نکند، باید از تغییر مسیر 301 استفاده کنید.
  • بدون انجام تغییر مسیر ۳۰۱، محتوای سایت خود را به دامنه جدید منتقل نکنید چون کراولرهای گوگل خیلی زود محتوا را کپی و تکراری تشخیص می‌دهند و سایتتان را جریمه خواهند کرد.
  • لینک‌های قدیمی سایت را حتما حتما ریدایرکت کنید. برخی صاحبان سایت‌ها لینک‌های قدیمی را در سایت خود قرار می‌دهند و می گویند که آدرس جدید به این سایت منتقل شده است. این کار اشتباه است و موجب افزایش رتبه سئو سایت شما نخواهد شد.
  • استفاده از ریدایرکت ۳۰۲ به جای ریدایرکت ۳۰۱: تغییر مسیر ۳۰۲ به معنی انتقال موقت است و اعتبار صفحه انتقال یافته حفظ می‌شود و تنها محتوا و URL دچار تغییر می‌شود. ریدایرکت ۳۰۲ در موتورهای جستجو ثبت نمی‌شود و برای سئو سایت شما مفید نخواهد بود.
بازگشت به لیست

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *