آموزش, برنامه نویسی, بلاگ, سئو

سایت مپ چیست؟ روند شناسایی محتوای سایت بهینه سئو

Map site

نقشه سایت XML یا سایت مپ چیست؟

سایت مپ چیست؟ کاربرد نقشه سایت برای درک بهتر مفاهیم افزوده شده یافتن لینک های سایت و موقعیت پست ها و برگه وبسایت در بهینه سازی سئو … سایت مپ XML فایلی است که صفحات ضروری یک وب سایت را فهرست می کند و مطمئن می شود که گوگل می تواند همه آنها را پیدا کرده و بخزد. همچنین به موتورهای جستجو کمک می کند تا ساختار وب سایت شما را درک کنند. شما می خواهید گوگل هر صفحه مهم وب سایت شما را بخزد. اما گاهی اوقات، صفحات بدون پیوندهای داخلی به آنها اشاره می کنند و پیدا کردن آنها را سخت می کند. نقشه سایت می تواند به افزایش سرعت کشف محتوا کمک کند.

نمونه سایت مپ سایت

بیایید به یک مثال نگاه کنیم. در زیر، تصویری از سایت مپ XML پایه yoast.com را مشاهده خواهید کرد. در این سایت مپ، تمام نقشه های مختلف سایت را در تفکر برتر مشاهده می کنید. در انتهای هر سطر یک تاریخ خواهید دید. این به Google می‌گوید آخرین بار چه زمانی هر پست به‌روزرسانی شده است و به سئو کمک می‌کند زیرا می‌خواهید Google محتوای به‌روز شده شما را در اسرع وقت بخزد. وقتی تاریخ در نقشه سایت تغییر می کند، گوگل می داند که محتوای جدیدی برای خزیدن و فهرست بندی وجود دارد.

سایت مپ چیست؟ کاربرد نقشه سایت برای درک بهتر مفاهیم افزوده شده یافتن لینک های سایت و موقعیت پست ها و برگه وبسایت در بهینه سازی سئو ...

همانطور که می بینید، نقشه سایت XML tafakorebartar.com چندین سایت مپ “شاخص” را نشان می دهد: post-sitemap.xml، page-sitemap.xml، video-sitemap.xml و غیره. این دسته بندی ساختار یک سایت را تا حد امکان ساده می کند. بنابراین اگر روی یکی از نقشه های سایت شاخص کلیک کنید، همه URL ها را در آن نقشه سایت خاص مشاهده خواهید کرد. به عنوان مثال، اگر روی post-sitemap.xml کلیک کنید، همه URL های پست tafakorebartar.com را خواهید دید.

سایت مپ چیست؟ کاربرد نقشه سایت برای درک بهتر مفاهیم افزوده شده یافتن لینک های سایت و موقعیت پست ها و برگه وبسایت در بهینه سازی سئو ...

چه وب سایت هایی به سایت مپ XML نیاز دارند؟

اسناد گوگل می‌گوید نقشه‌های سایت برای «وب‌سایت‌های واقعاً بزرگ»، «وب‌سایت‌هایی با آرشیو بزرگ»، «وب‌سایت‌های جدید با چند لینک خارجی به آن» و «وب‌سایت‌هایی که از محتوای رسانه‌ای غنی استفاده می‌کنند» مفید هستند. به گفته گوگل، پیوند داخلی مناسب باید به آن اجازه دهد تا تمام محتوای شما را به راحتی پیدا کند. متأسفانه، سایت‌های زیادی وجود دارند که به درستی به پیوند منطقی محتوای خود فکر نمی‌کنند.

وب سایت شما صفحات زیادی دارد که جدا شده اند یا به خوبی پیوند داده نشده اند.

اگر بخش‌هایی از وب‌سایت خود دارید که به درستی به وب‌سایت شما پیوند داده نشده‌اند، این احتمال وجود دارد که موتورهای جستجو این صفحات را نادیده بگیرند و آنها را در فهرست خود قرار ندهند. اگر آرشیوهای قدیمی محتوا یا صفحات یتیم در وب سایت خود داشته باشید، ممکن است این اتفاق بیفتد.

اگر برای ارائه محتوای خود به جاوا اسکریپت تکیه می کنید، مانند وب سایت JAMstack، این مشکل ممکن است رخ دهد. خزنده های موتورهای جستجو قادر به خزیدن محتوا از جاوا اسکریپت هستند، فقط زمان بیشتری طول می کشد زیرا نیاز به انجام یک مرحله رندر اضافی دارد. در این صورت، ممکن است پیوندهایی به صفحات خاصی را انتخاب نکند، زیرا هنوز آنها را رندر نکرده و در فهرست آنها قرار نداده است.

وب سایت شما جدید است و/یا تعداد کمی بک لینک خارجی دارد

خزنده های موتورهای جستجو با دنبال کردن پیوندها از یک صفحه به صفحه دیگر، محتوا را در اینترنت کشف می کنند. اگر وب سایت شما دارای بک لینک های خارجی کمی از سایر وب سایت ها باشد، ممکن است وب سایت شما اصلاً توسط موتورهای جستجو کشف نشود. با ارسال سایت مپ، به موتورهای جستجو مانند گوگل نقشه ای از وب سایت خود می دهید و پیدا کردن صفحات شما را برای خزنده های آنها بسیار آسان می کند.

وب سایت شما از محتوای رسانه ای غنی در موتورهای جستجو استفاده می کند

اگر وب‌سایت شما از Google News یا سایر محتوای رسانه‌ای غنی در موتورهای جستجو استفاده می‌کند، اطلاعات اضافی موجود در نقشه سایت شما می‌تواند برای بهبود محتوای شما استفاده شود.

چگونه نقشه سایت XML را به گوگل ارسال کنم؟

اگر می خواهید سایت مپ XML خود را به گوگل ارسال کنید، می توانید آن را به 3 روش مختلف انجام دهید. روش پیشنهادی اولین روش است – ارسال از طریق کنسول جستجوی گوگل – اما اگر برای شما کار نکرد، می توانید یکی از دو روش دیگر را انتخاب کنید.

یک نقشه سایت XML را از طریق کنسول جستجوی گوگل ارسال کنید

اگر قبلاً وب سایت خود را از طریق کنسول جستجوی Google تأیید کرده اید، ارسال وب سایت خود آسان است. هنگامی که به حساب کنسول جستجوی خود وارد شدید و وب سایت خود را انتخاب کردید، باید به «نقشه سایت» بروید که در منوی سمت چپ زیر «Index» یافت می شود.

پس از ورود به صفحه، باید URL نقشه سایت را وارد کرده و روی “ارسال” کلیک کنید. تمام است – نقشه سایت شما اکنون تأیید می شود و اگر قالب درست باشد با وضعیت “موفقیت” به روز می شود.

سایت مپ چیست؟ کاربرد نقشه سایت برای درک بهتر مفاهیم افزوده شده یافتن لینک های سایت و موقعیت پست ها و برگه وبسایت در بهینه سازی سئو ...

با استفاده از فایل robots.txt یک نقشه سایت XML ارسال کنید

اگر نمی خواهید از کنسول جستجوی گوگل استفاده کنید، می توانید سایت مپ خود را با افزودن آن به فایل robots.txt خود نیز ارسال کنید. برای انجام این کار، باید مسیر نقشه سایت خود را با افزودن خط زیر در هر جایی از robots.txt مشخص کنید:

نقشه سایت: https://yourwebsite.com/sitemaplocation.xml

یک درخواست HTTP GET به «پینگ» Google ارسال کنید

آخرین گزینه این است که گوگل را پینگ کنید و از خزنده‌های آن‌ها بخواهید که وب‌سایت شما را بخزند. این کار با ارسال یک درخواست HTTP GET انجام می شود:

https://www.google.com/ping?sitemap=https://yourwebsite.com/sitemaplocation.xml

چگونه سایت مپ هر وب سایتی را پیدا کنم؟

آیا به تازگی کار جدیدی را شروع کرده اید و می خواهید ببینید نقشه سایت شما خوب به نظر می رسد؟ یا شاید شما در یک آژانس کار می کنید، و به تازگی یک مشتری جدید در هیئت مدیره دارید؟

به هر دلیلی، راه های مختلفی برای یافتن سایت مپ وجود دارد. از آنجایی که سایت مپ مانند فایل robots.txt موقعیت ثابتی ندارد، هیچ تضمینی وجود ندارد که بتوانید با استفاده از نکات زیر آن را پیدا کنید.

با این حال، نقشه‌های سایت یک چیز نسبتاً استاندارد هستند، به همین دلیل است که معمولاً می‌توان آن‌ها را با استفاده از یکی از ۶ راه نشان داده شده در زیر مکان یابی کرد. برخی از وب‌سایت‌ها ممکن است برای اجتناب از نگاه کردن رقبا به نقشه سایت خود، آن‌ها را مخفی کنند، اما از آنجایی که هیچ خطر امنیتی ذاتی در نقشه سایت وجود ندارد، به ندرت چیزی است که صاحبان وب‌سایت زمان و منابع خود را صرف آن کنند.

بیایید از طریق 6 روشی که می توانید یک سایت مپ پیدا کنید مرور کنیم. 2 راه اول مستلزم دسترسی شما به وب سایت است، در حالی که 4 راه آخر روش های عمومی تر برای یافتن نقشه سایت هر وب سایتی هستند.

بررسی کنید که آیا به کنسول جستجوی گوگل ارسال شده است یا خیر

اگر به یک وب سایت دسترسی دارید، اولین راه برای یافتن نقشه سایت این است که بررسی کنید آیا قبلاً به کنسول جستجوی Google ارسال شده است یا خیر.

توجه داشته باشید که باید به ویژگی Google Search Console دسترسی داشته باشید، که ممکن است لازم باشد ابتدا آن را تأیید کنید. این کار را می‌توان به روش‌های مختلف انجام داد، اما اگر به وب‌سایت دسترسی دارید، معمولاً نسبتاً ساده است (می‌توانید در مورد گزینه‌ها در اینجا بخوانید).

پس از دسترسی، می‌توانید به بخش «نقشه‌های سایت» که در زیر «نمایه» در منوی سمت چپ یافت می‌شود، بروید. اگر چیزی در «نقشه‌های سایت ارسال‌شده» مشاهده کردید، می‌توانید روی آن کلیک کنید و سپس پیوند «باز کردن نقشه سایت» در گوشه سمت راست بالا ظاهر شود. این شما را به URL سایت مپ می برد.

در CMS بررسی کنید

اگر نقشه سایت در کنسول جستجوی گوگل ارسال نشده است، قدم بعدی این است که نگاهی به سیستم مدیریت محتوای وب سایت داشته باشید.

اینکه دقیقاً کجا آن را پیدا کنید بستگی زیادی به CMS شما و نحوه ساختار آن دارد. اگر با جستجوی آن نتوانستید آن را پیدا کنید، به تنظیمات مختلف و افزونه ها/افزونه هایی که استفاده می کنید نگاهی بیندازید. از آنجایی که معمولاً برای بهبود سئو استفاده می شود، معمولاً آن را در میان سایر تنظیمات مرتبط با سئو پیدا خواهید کرد.

رایج ترین مکان های نقشه سایت را بررسی کنید

در حالی که دو روش اول مستلزم دسترسی شما به وب سایت بود، چند نکته بعدی اینطور نیست.

از آنجایی که نقشه‌های سایت معمولاً استاندارد شده‌اند، این راه برای یافتن آن این است که به سادگی برخی از رایج‌ترین مکان‌ها را امتحان کنید. در حالی که هیچ تضمینی وجود ندارد که نقشه سایت در آنجا پیدا شود، اما این یک راه سریع برای بررسی اینکه آیا در برخی از مکان های رایج مورد استفاده یافت می شود یا خیر است.

در اینجا لیستی از رایج ترین مکان های سایت مپ آمده است:

  • /sitemap/
  • /sitemap
  • /sitemap.xml
  • /sitemap1.xml
  • /sitemap_index.xml
  • /sitemap-index.xml
  • /sitemapindex.xml

robots.txt را بررسی کنید

اغلب توصیه می شود که یک پیوند به نقشه سایت خود را در فایل robots.txt برای وب سایت خود قرار دهید.

و خوشبختانه، قوانین سختگیرانه ای برای قرار دادن این فایل وجود دارد، بنابراین شما همیشه می توانید آن را در هر وب سایتی که دارای یک فایل است (همه وب سایت ها یک فایل ندارند) پیدا کنید.

برای یافتن فایل robots.txt برای هر وب سایت، کافی است به مسیر /robots.txt بروید و می توانید ببینید که آیا لینکی به سایت مپ دارد یا خیر.

از اپراتورهای جستجوی گوگل استفاده کنید

اگر هنوز در یافتن نقشه سایت شانسی نداشته اید، وقت آن است که آن را به جستجوی Google ببرید و از برخی اپراتورهای جستجو استفاده کنید تا ببینید آیا می توانید آن را پیدا کنید یا خیر.

نکته مهم در اینجا این است که سایت مپ تنها در صورتی نشان داده می شود که توسط گوگل ایندکس شود و به فهرست جستجوی آنها اضافه شده باشد. معمولاً اینطور نیست، زیرا اکثر نقشه‌های سایت به صورت noindex تنظیم می‌شوند، دنبال می‌شوند یا به سادگی توسط Google پیدا نمی‌شوند.

به دنبال انواع دیگر نقشه سایت (RSS، mRSS، Atom 1.0 یا Text) باشید.

با این حال، در یافتن نقشه سایت شانسی ندارید؟ سپس می‌توانید با مشاهده انواع مختلف نقشه‌های سایت، آخرین بار به آن ضربه بزنید.

به یاد داشته باشید که سایت مپ XML تنها قالب نیست و وب سایت ممکن است از قالب دیگری استفاده کند. اگر اینطور است، به لیست مکان های رایج نقشه سایت نگاه کنید و آن را با پسوندهای مختلف ترکیب کنید.

در اینجا لیستی از مسیرهای ممکن است که می توانید به آنها نگاه کنید:

  • /sitemap.txt
  • /sitemap1.txt
  • /sitemap_index.txt
  • /sitemap-index.txt
  • /sitemapindex.txt
  • /rss/
  • /rss.xml
  • /atom.xml

نقشه سایت HTML چیست؟

نقشه سایت HTML به سادگی یک عنصر ناوبری دیگر است که در آن می توانید به کاربر کمک کنید آنچه را که به دنبالش است پیدا کند.

سایت مپ در قالب HTML قرار داده شده است تا استفاده و پیمایش را برای کاربر آسانتر کند. این نباید به عنوان جایگزینی برای یک تابع جستجو یا عناصر ناوبری در نظر گرفته شود، بلکه باید به عنوان کمکی اضافه به کاربر در صورت گم شدن آنها در وب سایت شما در نظر گرفته شود.

نقشه های سایت HTML نباید به موتورهای جستجو ارسال شوند، بلکه باید در عناصر ناوبری وب سایت شما گنجانده شوند. یک مورد معمول برای نقشه سایت HTML در پاورقی وب سایت است. سایت مپ HTML می تواند به نمایان شدن مهم ترین صفحات شما کمک کند و به ویژه در صورتی مفید است که ساختار URL عمیقی داشته باشید، جایی که برخی از مهم ترین محتوای شما در عمق ناوبری وب سایت یافت می شود.

نقشه سایت HTML چگونه به نظر می رسد؟

نقشه سایت HTML از نظر محتوا شبیه نقشه سایت XML است، اما در قالبی خواناتر. به جای ارائه URL های یک وب سایت با فرمت XML، این کار به صورت HTML انجام می شود تا کاربر پسندتر و خواناتر شود.

نقشه سایت HTML همان هدف سایت مپ XML را دارد – ایجاد نمای کلی از URL ها در یک وب سایت – اما به جای خزنده های موتورهای جستجو، کاربران واقعی را هدف قرار می دهد. این تفاوت در نحوه قالب بندی آن مشخص است، زیرا نقشه سایت HTML برای کاربر بسیار تمیزتر و راحت تر از قالب XML است.

هدف از داشتن نقشه سایت HTML این است که به کاربران کمک کند صفحاتی را پیدا کنند که در غیر این صورت ممکن است به سختی پیدا کنند.

امروزه دیگر معمول نیست که ببینیم وب سایت ها از نقشه سایت HTML استفاده می کنند. در عوض، اکثر وب سایت ها از موارد ناوبری گسترده مانند منوی اصلی پیمایش، منوهای ناوبری فرعی، پاورقی ها و موتورهای جستجوی داخلی استفاده می کنند. نزدیک‌ترین چیزی که اغلب به سایت مپ HTML در وب‌سایت‌های مدرن می‌بینید، صفحات مرور کلی در بخش‌های مختلف وب‌سایت‌ها است.

نقشه های سایت XML در مقابل HTML – کدام را باید استفاده کنم؟

خوشبختانه شما مجبور نیستید بین این دو یکی را انتخاب کنید، زیرا آنها دو هدف متفاوت دارند. وقتی نوبت به انتخاب نقشه سایت می رسد، انتخاب هر دو کاملا قابل قبول است. در حالی که نقشه سایت XML به شدت توصیه می شود، سایت مپ HTML اختیاری تر است – اما همچنان توصیه می شود که داشته باشید.

همانطور که در بالا توضیح داده شد، تفاوت اصلی این است که نقشه های سایت چه کسانی را هدف قرار می دهند و چه کسی نیاز به درک/خواندن اطلاعات دارد.

در سایت مپ XML، نیازی نیست به کاربر، خوانایی و اطلاعات مفید برای کاربر فکر کنید. تنها نگرانی شما خزنده های وب و اطلاعاتی است که آنها برای درک بهتر وب سایت شما نیاز دارند. این بدان معناست که اطلاعاتی که در غیر این صورت برای کاربر بی ربط است – مانند فرکانس تغییر – در نقشه سایت XML بسیار مهم است.

شما همیشه باید نقشه سایت XML داشته باشید و آن را به موتورهای جستجوی اصلی ارسال کنید. معمولاً یک ویژگی اصلی در CMS شما است و فقط یک بار باید راه اندازی شود.

از سوی دیگر، نقشه سایت HTML برای کاربری است که سعی می کند چیزی را در وب سایت شما پیدا کند. بنابراین آیا اولویت به آنها کمک می کند تا آنچه را که نیاز دارند پیدا کنند؟ احتمالا نه.

در عوض، نقشه سایت HTML باید نسخه ساده تری از نقشه سایت XML شما باشد، که زیباتر و کاربرپسندتر از لیست طولانی صفحات XML است. این بدان معناست که URL خام را با عنوانی توصیفی تر (که به آن anchor text نیز می گویند) جایگزین کنید و حتی ممکن است توضیحات را به پیوندها اضافه کنید.

بازگشت به لیست

1 دیدگاه در “سایت مپ چیست؟ روند شناسایی محتوای سایت بهینه سئو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *