آموزش, بلاگ, سئو

سئو فنی (سئو تکنیکال) + راهنمای جامع Technical SEO

Technical SEO

سئو فنی یا سئو تکنیکال مجموعه اقداماتی در جهت سرعت سایت امنیت و سئو محتوا و ریسپانسیو بودن و در کل بهینه بودن وبسایت کمک می کند . سئو فنی به معنی بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجو با هدف اینکه خزنده های گوگل به راحتی بتوانند تمام صفحات و برگه ها و محتوای سایت شما را ایندکس کنند.

مباحث سئو فنی صفحات

در واقع زمانی که شما محتواهای مختلفی را در صفحات مختلف یک وبسایت درج می‌کنید باید به مباحث فنی صفحات نیز رسیدگی کنید تا محتواهایتان به درستی نمایش داده شود و روند دسترسی به آن‌ها بدون مشکل باشد. همچنین گوگل هم در هنگام بررسی وب‌سایت‌ها، سئو فنی را نیز مورد ارزیابی قرار می‌دهد تا در این حیطه مشکلی برای کاربران به وجود نیامده باشد.

اهمیت سئو فنی یا سئو تکنیکال

سئو فنی به مجموعه اقداماتی اطلاق می‌شود که با هدف بهبود وضعیت فنی وبسایت انجام می‌شود. در واقع زمانی که شما محتواهای مختلفی را در صفحات مختلف یک وبسایت درج می‌کنید باید به مباحث فنی صفحات نیز رسیدگی کنید تا محتواهایتان به درستی نمایش داده شود و روند دسترسی به آن‌ها بدون مشکل باشد. همچنین گوگل هم در هنگام بررسی وب‌سایت‌ها، سئو فنی را نیز مورد ارزیابی قرار می‌دهد تا در این حیطه مشکلی برای کاربران به وجود نیامده باشد.

سئو فنی یا سئو تکنیکال Technical SEO مجموعه اقداماتی در جهت سرعت سایت امنیت و سئو محتوا و ریسسپانسیو بودن و در کل بهینه بودن وبسایت کمک کند

ساختارهای قابل توجه هنگام سئو تکنیکال

  1. جاوا اسکریپت
  2. نقشه های سایت XML
  3. معماری سایت
  4. ساختار URL
  5. داده های ساختاری
  6. محتوای نازک
  7. محتوای تکراری
  8. Hreflang
  9. برچسب های متعارف
  10. 404 صفحه
  11. 301 تغییر مسیر می دهد
  12. جاوا اسکریپت
  13. نقشه های سایت XML
  14. معماری سایت
  15. ساختار URL
  16. داده های ساختاری
  17. محتوای نازک
  18. محتوای تکراری
  19. Hreflang
  20. برچسب های متعارف
  21. 404 صفحه
  22. 301 تغییر مسیر می دهد

تفاوت سئو فنی با سئو داخلی و خارجی

بسیاری از کارشناسان و متخصصان حوزه سئو، سئو فنی یا سئو تکنیکال، سئو داخلی یا ON-page SEO و سئو خارجی یا Off-page SEO را به عنوان 3 بخش مهم سئو در نظر می‌گیرند. این سه بخش در عین تفاوت در عملکرد، اهداف یکسانی را برای بهینه‌سازی وبسایت دنبال می‌کنند.

سئو داخلی

به زبان ساده، سئو داخلی اصولا به بهینه سازی‌های محتوایی اشاره دارد که به موتورهای جستجو (و البته کاربران و خوانندگان!) میگوید صفحه شما در مورد چیست. از جمله موارد مهم در سئو داخلی متن جایگزین تصویر یا ALT text، استفاده بهینه از کلمه کلیدی، متا دیسکریپشن، تگ‌ها H1، نامگذاری صحیح URL و پیوندهای داخلی و خارجی محتوا می‌توان اشاره کرد.

سئو خارجی

سئو خارجی به موتورهای جستجو اعلام می‌کند که صفحه شما چقدر محبوب و برای کاربر مفید است. این کار از طریق بک لینک‌ها یا سیگنالهای از سایت‌های دیگر به سایت شما انجام میپذیرد. کمیت و کیفیت بک لینک باعث افزایش رتبه صفحه می‌شود. سئو فنی یا تکنیکال نیز به کارهای فنی روی وبسایت شما مرتبط است تا به موتورهای جستجو و کاربران نشان دهد سایت شما از لحاظ فنی بدون نقص است. سئو فنی در مقایسه با سایر انواع خدمات سئو در عین مهم بودن، دشوارتر بوده و نیاز به دانش تخصصی دارد.

سئو فنی یا سئو تکنیکال Technical SEO مجموعه اقداماتی در جهت سرعت سایت امنیت و سئو محتوا و ریسسپانسیو بودن و در کل بهینه بودن وبسایت کمک کند

افزایش سرعت سایت

  • سایت استفاده از هاست و سرور با سرعت بالا
  • استفاده از CDN مناسب
  • به حداقل رساندن درخواست‌های HTTP
  • بهینه‌سازی کدهای CSS
  • بهینه‌سازی کدهای JavaScript’s
  • بهینه‌سازی مناسب فایل‌های تصویری از لحاظ حجم و سایز
  • فشرده‌سازی یا مینیمال کردن کدهای وبسایت
  • استفاده از افزونه‌های بهینه‌سازی سرعت در وردپرس
  • و غیره

بهینه سازی ساختار سایت برای ربات های گوگل

وجود یک ساختار درست برای لینک سازی داخلی، بهترین روش برای نشان دادن محتوای مهمتر به موتورهای جستجو است. در واقع باید مطمئن شوید که موتورهای جستجو و ربات‌های آنها قادر به کراول و مشاهده لینک‌ها و صفحه‌های شما هستند. در حقیقت، ربات‌های با دنبال کردن لینک‌ها، محتوای سایت را مشاهده می‌کنند.

استفاده از فایل robots.txt

فایل robots.txt که در ریشه سایت ذخیره می‌شود، یک ابزار بسیار مفید برای بهبود سئو تکنیکال است که البته هنگام ویرایش آن، حسابی باید مراقب باشید چرا که حذف یا اضافه کردن یک دستور اشتباه به این فایل روی دیده شدن سایت شما اثرگذار خواهد بود. متاسفانه، بسیاری از کاربران به اشتباه برخی از فایل‌های CSS و JS را از طریق این فایل بلاک می‌کنند و همین موضوع نیز باعث می‌شود تا موتورهای جستجو، سایت را به گونه‌ای که باید، نبینند. از این فایل بیشتر در مواقعی استفاده می‌شود که نمی‌خواهید موتورهای جستجو، یک یا چند بخش خاص از سایت شما را در خود ایندکس کنند. به صورت پیش فرض، شما می‌توانید این فایل را با ورد کردن عبارت «robots.txt/» به انتهای آدرس سایت خود مشاهده کنید.

رفع مشکل صفحات 404 و لینک های شکسته

  • صفحات تکراری و کپی را حذف یا کنونیکال کنید.
  • پیوندهای شکسته را اصلاح یا تغییر مسیر دهید.
  • مطمئن شوید که فایل‌های CSS و JavaScript شما قابل خزش هستند.
  • بودجه خزش خود را به طور منظم از سرچ کنسول بررسی کنید و مراقب افت یا افزایش ناگهانی باشید.
  • از درست بودن فایل robots.txt خود اطمینان حاصل کنید.
  • نقشه سایت خود را به‌ روز نگه دارید و آن را برای ابزارهای وبمستر مناسب ارسال کنید.
  • وبسایت خود را از محتوای غیر ضروری یا قدیمی عاری کنید.

سئو فنی یا سئو تکنیکال Technical SEO مجموعه اقداماتی در جهت سرعت سایت امنیت و سئو محتوا و ریسسپانسیو بودن و در کل بهینه بودن وبسایت کمک کند

استفاده از استراکچر دیتاهای گوگل

Google Search Console همچنین به شما این امکان را می‌دهد که عملکرد کلی سایت خود را از نظر موتور جستجوگر گوگل زیر نظر داشته باشید. همچنین کارهای دیگری که می‌توانید با این ابزار انجام دهید عبارت‌اند از:

  • تست و بررسی قابلیت استفاده از موبایل
  • دسترسی به آمار دقیق تجزیه و تحلیل کوئری‌ها
  • مشاهده کامل بک لینک‌های سایت
  • Disavow کردن لینک‌های اسپم
  • استفاده از ابزار removal
  • ایندکس سریع محتواهای سایت
  • مقایسه عملکرد سایت در بازه‌های مختلف
  • آنالیز کاربران از لحاظ کشور
  • آنالیز داده‌ها بر اساس صفحات
  • و خیلی موارد مهم دیگر

اضافه کردن سایت مپ به سایت

ساخت سایت مپ با فرمت XML برای سایت و اضافه کردن آدرس تمام صفحات به آن، یکی از مهم‌ترین کارها برای بهبود سئو تکنیکال است. کاربران همچنین باید فایل مربوط به نقشه سایت را به سرچ کنسول اضافه کنند تا گوگل، تمام صفحاتی که در آن لیست قرار گرفته را به عنوان صفحه‌های مهمتر در نظر بگیرد. کاربران همچنین در سایت مپ خود میتوانند صفحاتی را که نمیخواهند گوگل آن‌ها را ایندکس کند، اضافه کنند. برای اضافه کردن sitemap به سایت کافیست یکی از افزونه‌های مخصوص ساخت سایت مپ را نصب و با چند کلیک، sitemap را ایجاد کنید.

معماری و طراحی اصولی وبسایت شما

 معماری سایت شما در هر استراتژی سئو “مرحله شماره 1” است. اینکه سایت شما از نظر معماری و طراحی کاربر پسند باشد، بسیار مهم است؛ و گرنه شما حتی با داشتن محتوا بسیار عالی به دلیل نارضایتی کاربر از سایت و خروج بسیار سریع او افت رتبه خواهید داشت.

این موضوع درباره خزش ربات‌های گوگل نیز صادق است. معماری بد سایت‌ باعث می‌شود تا ربات‌های گوگل نتوانند به خوبی سایت شما را ایندکس کنند تا مورد بررسی گوگل قرار بگیرد.

استفاده از AMP

فشرده‌ سازی کدهای HTML, CSS و جاوا اسکریپت به افزایش سرعت سایت شما کمک می‌کند. به تازگی گوگل استانداردی به نام AMP معرفی کرده است. AMP مخفف Accelerated Mobile pages است و برای افزایش سرعت جستجو کاربران موبایل است. برای اینکار نیاز به تغییراتی در کدهای سایت است، که شما می‌توانید با ارتباط با تیم فنی از آن‌ها بخواهید، این استاندارد را برای بهتر شدن تجربه کاربری در موبایل انجام بدهند.

از محتوا تکراری پرهیز کنید

محتوای تکراری هم برای کاربران و هم برای موتورهای جستجو می تواند گیج کننده باشد. شما نباید محتوای تکراری در طراحی سایت شرکتی خود داشته باشید در صورت داشتن باید آنها را اصلاح کنید و یا در صورت نیاز می توانید از تگ کنونیال استفاده کنید و محتوای اصلی را به گوگل معرفی کنید.

نصب SSl

SSL یا Secure Sockets Layer یک فناوری امنیتی است که یک لینک رمزگذاری شده بین وب سرور و مرورگر شما ایجاد می‌کند. اگر سایتی از فناوری SSL استفاده کند، شما هنگام مشاهده آن می‌توانید مطمئن باشید که سایت امن است و اطلاعات شما در خطر نیست. برای تشخیص اینکه سایتی از SSL استفاده می‌کند یا نه تنها کافیست به URL آن توجه کنید؛‌ URL وب‌سایت‌ها که از SSL‌ استفاده می‌کنند به جای //:http با //:https شروع می‌شوند.

در سال ۲۰۱۴ گوگل در راستای تامین امنیت تمام وب‌سایت‌ها اعلام کرد که وب‌سایت‌ها امن و مجهز به فناوری SSL در نتایج جست‌وجو گوگل اولویت بیشتری دارند. بنابراین برای تامین امنیت وب‌سایت خود تنها کافیست از شرکت هاستینگ خود بخواهید که یک گواهینامه SSL روی هاست شما نصب کنند. امروزه داشتن گواهینامه ssl از موارد ضروری سئو فنی است.

کلام آخر

ما در این مقاله سعی کردیم که درباره ی سئو تکنیکال را برای شما معرفی کنیم تا بتوانید از آن در کسب و کار خود استفاده کنید یا همینطور از نداشتن اطلاعات کافی در این باره سئو استفاده نشود زیرا که در کشور ما متاسفانه برخی همکاران برای جذب مشتری از اقداماتی استفاده میکنند که همه ی افراد آن ها را رعایت میکنند اما به اصطلاح از نداشتن اطلاعات کافی شما در این زمینه سئو استفاده میکنند.

بازگشت به لیست

نوشته های مشابه

3 دیدگاه در “سئو فنی (سئو تکنیکال) + راهنمای جامع Technical SEO

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *