بلاگ, سئو

کنیبالیزیشن

کنیبالیزیشن

کنیبالیزیشن چیست؟

زمانی که چندین پست با عبارت‌های یکسان داشته باشید احتمالا دچار کنیبالیزیشن خواهید شد. شما باید پست‌ها و مقالات سایتتان را با یک کلمه کلیدی مشخص بهینه سازی نمایید زیرا اینگونه میتوانید به دیگر صفحات شانسی برای گرفتن رتبه بدست بیاورید.

توجه داشته باشید که این مورد میتواند بر روی سئو سایت تاثیر منفی ایجاد کند. زمانی که صفحاتی در وبسایت که کلمه کلیدی یکسانی دارند شانس موفقیت را از دیگر صفحات که این کلمه در آن صفحه استفاده شده است را میگیرد و در اصطلاح به این حالت همنوع خواری گفته میشود.

کنیبالیزیشن چرا در کلمات کلیدی مشکل ایجاد می کند؟

تصور کنید که چندین صفحه گوناگون قصد داشته باشد برای یک کلمه کلیدی رتبه بدست بیاورد. حال کدام یک از صفحات برای کاربر مناسب است؟

وقتی ربات‌های خزنده گوگل در حال بررسی صفحات سایت شما هست و با چند صفحه که دارای یک کلمه کلیدی یکسان هست روبرو می شود تصمیم میگیرد صفحه‌ای را انتخاب کند که ارزش و اهمیت بیشتری داشته باشد.

در این صورت میان مقاله‌هایی که در سایت وجود دارد به جای یک کلمه کلیدی مشخص دوتا از صفحات شما در صفحه اول گوگل قرار میگیرد. برخی از افراد زمانی که دو لینک سایتشان رتبه گرفته است خوشحال هستند ولی بهتر است توجه داشته باشند که اگر بتوانند این مشکل را برطرف کنند امکان دارد بتوانند رتبه اول را بدست بیاورند و نرخ کلیک بهتری را بدست بیاورند.

کنیبالیزیشن چه زمانی مشکل به وجود می‌آورد؟

ممکن است در زمینه یک موضوع مقاله‌های گوناگونی که دارای کلمات کلیدی یکسانی هستند انتشار دهید که در این صورت سایت شما دچار کنیبالیزیشن خواهد شد.

پس بهتر است در مورد هر موضوع یک مقاله کامل و طولانی بنویسید و محتوای کوتاه و کم را در سایتتان انتشار ندهید. به صورت کلی به جای منتشر کردن محتواهای گوناگون مطالب را جمع بندی کنید و همه را در یک صفحه ارائه دهید تا با مشکل روبرو نشوید.

کنیبالیزیشن را چگونه تشخیص بدهیم؟

پیدا کردن صفحاتی که در وبسایت با یک دیگر در حال رقابت هستند در سایت‌هایی که دارای صفحات زیادی هستند و یا آن سایت با یک تیم بزرگ در حال کار کردن هستند کار دشواری است ولی شدنی است. زیرا ابزارهای زیادی برای بررسی هم نوع خواری وجود دارد که در ادامه آنها را معرفی میکنیم.

کنیبالیزیشن

تشخیص با کمک سرچ کنسول

با استفاده از ابزار سرچ کنسول که برای بررسی سئو سایت هم از آن استفاده میشود و به سادگی میتوانیم این مشکل را تشخیص دهیم.

شما میتوانید با انتخاب performance که در بخش سمت چپ منو در سرچ کنسول قرار دارد لیستی از کلمات کلیدی که که با کمک آن ایمپرشن و همچنین کلیک ها را در آن مشاهده میکنید می‌توانید بر روی یکی از Queriy ها وتب pages یک لیست از تمامی صفحاتی از آن کلمه کلیدی رتبه دریافت شده است را نشان بدهد که این کار باعث میشود ربات های خزنده گوگل سایت را فالو یا به اصطلاح دنبال کنند. به این صورت میتوانیم یک آمار از کلیک‌های صفحات را بدست بیاوریم.

حال اگر برای کلمه کلیدی چند صفحه وجود داشته باشد که آنها آماری نزدیک به یکدیگر داشته باشند باید صفحاتتان را از نظر کنیبالیزیشن مورد بررسی قرار دهید.

استفاده از site

اگر تا به امروز نمیدانستید این موضوع را و قصد دارید سایتتان را بررسی کنید تا متوجه شوید در این زمینه مشکل دارد یا خیر می‌توانید از عبارت زیر استفاده کنید:

Site: example.com “keyword”

در این بین می‌توانید به جای example.com از آدرس سایت خود استفاده کنید و به جای عبارت keyword کلمه کلیدی را قرار دهید. در این میان نتایجی را در صفحه گوگل نشان داده میشود و تمام مقالاتی که با محتوایی مشابه وجود دارد را به شما نشان میدهد.

مشکل کنیبالیزیشن را چگونه حل نماییم؟

برای حل این مشکل روش‌های گوناگونی وجود دارد ولی جمع بندی مقالات و پست‌ها که همگی دارای کلمات کلیدی یکسانی هست بهترین روش به حساب می‌آید.

ابتدا باید تمامی مقالاتی که دارای کلمه کلیدی‌های یکسان هستند را بررسی کنید و به صورت یک جمع‌بندی در یک مقاله انتشار دهید و صفحات دیگر را به آن صفحه اصلی ریدایرکت کنید.

این صفحات ریدایرکت بعد از گذشت زمان از فهرست حذف میشود و رتبه تمام آنها به صفحه اصلی انتقال داده میشود.

کنیبالیزیشن به هدف صفحات بستگی دارد

وقتی هم نوع خواری به وجود می‌آید که دو صفحه دارای محتوای یکسان باشد. حال اگر اهداف صفحات با یک دیگر تفاوت داشته باشند اما نتیجه جستجو در یک کلمه کلیدی دارای دو جایگزین باشد واکنش هم نوع خواری به وجود می‌آید.

کنیبالیزیشن چرا به سئو آسیب وارد می کند؟

تا به اینجا متوجه شدیم زمانی که دو صفحه با کلمات کلیدی مشابه باشند اما هدفشان یکسان نباشد کنیبالیزیشن اتفاق نمی‌افتد. اما در این قسمت مشکلات رایج این موارد را در سایت مورد بررسی قرار دهیم:

تغییر در صفحات پیشنهادی از نتایج جستجو

برخی مواقع در نتایج جستجو یک کلمه جایگاهی را بدست می‌آوریم ولی در زمان های مختلف صفحاتی از سایت در جستجوها در آن کلمه نشان داده میشود. در این بین دچار مشکل در url میشویم. در مورد بروز چنین اتاقی گوگل تشخیص نمیدهد که کدام یک از صفحات میتواند برای این کلمه کلیدی جایگاهی بدست بیاورد.

مثلا صفحه ای در وبسایت ما که نرخ کلیک بالایی بدست آورده است به واسطه صفحه‌ای که نرخ کلیک کمتری را دارد کنیبال خواهد شد. در این صورت مرتبا این دو صفحه را گوگل جز نتایج نشان میدهد. در این بین صفحه‌ای که هدف اصلی ما بر روی آن قرار دارد شانس خود را برای جذب کاربر بیشتر از دست می‌دهد.

نوسان در رتبه و جایگاه

تغییرات در صفحه هدف با تغییر در جایگاه همراه می‌شود. در این صورت هنگامی که اطلاعات را مورد بررسی قرار میدهیم متوجه در تغییر به صورت ناگهانی در رتبه وبسایت برای یک عبارت میشویم. مثلا یک صفحه در رتبه 3 و دیگری در صفحه 8 هست در این صورت جایگاه رتبه دائم تغییر میکند.

هدف گذاری و برنامه ریزی

میان دو صفحه که هر کدام میتواند برای کاربر پاسخ مناسبی را ایجاد کند کار ساده‌ای نیست. حتی زمان لینک سازی خارجی و داخلی هم نمیتوان متوجه این شد که کدام یک دارای پیشنهادات بهتری می‌باشد و این که کدام یک بهتر است در جایگاه بالاتری قرار بگیرد و چه ارتباطی دارد.

جایگاه صفحه‌ای به اشتباه

از دیگر موادی که امکان دارد با کنیبالیزیشن روبرو شد این است که یک صفحه به صورت اشتباه به عنوان صفحه مورد نظر شما به جایگاه میرسد.

این مورد زمانی رخ میدهد که صفحه‌ای در یک محصول به عنوان صفحه‌ای دیگر در دسته بندی‌ها به عنوان نتایج جستجو به نمایش گذاشته میشود.

 

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *