بلاگ, سئو

انواع ریدایرکت

انواع ریدایرکت

ریدایرکت چیست و انواع آن؟

را تغییر دهید یا لینک سایت را به آدرسی دیگر بفرستید باید با مفهوم ریدایرکت آشنا شوید. و در زمینه انواع ریدایرکت اطلاعات داشته باشید. مادر این مقاله قصد داریم شما را با این مفاهیم آشنا کنیم.

اگر می خواهید یک آدرس در صفحات سایت خود را تغییر دهید با کمک ریدایرکت می‌توانید این کار را انجام دهید. معنی ریدایرکت این است که شما می‌خواهید مسیری را تغییر دهید و راهنمایی به یک مکان جدید داشته باشید.

اگر اطلاعات چندانی راجب ریدایرکت ندارید تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید تابه صورت کامل با مفهوم آن آشنا شوید.

ریدایرکت چیست؟

انتقال یک آدرس به آدرس دیگر را ریدایرکت میگوییند. در برخی از مواقع در فضای اینترنتی بسته به دلایل مختلف گاهی نیاز است از دامنه و آدرسی به دامنه و آدرس دیگری نقل مکان داشت. اما امکان دارد در طی این جا به جایی اتفاق‌هایی برای سئو سایت بیوفتد که برای آن مضر هم باشد و تعداد بازدید کنندگان را بسیار کم کند. برای این که چنین اتفاقاتی به وجود نیاید ریدایرکت ایجاد شد. در این بخش قصد داریم با انواع ریدایرکت و کاربرد های آن آشنا شویم.

ریدایرکت درتغییر دامنه

از مهم ترین و بهترین کاربرد های ریدایرکت انتقال دامنه‌ای به دامنه دیگر میباشد. اما برای خیلی از افراد این سوال پیش می‌آید که در زمان تغییر دامنه برای وبسایتشان چه اتفاقی می‌افتد؟ یا این که فعالیت‌هایی که تا کنون انجام داده‌اید با انتقال دامنه از بین میرود؟

پاسخ این سوال خیر است. شما با کمک ریدایرکت 301 که در ادامه آن را توضیح میدهیم میتوانید اعتبار سایت و میزان بازدید کنندگانتان را به این دامنه جدید انتقال دهید.

ریدایرت تغییر ساختار آدرس صفحات یک وب سایت

در برخی از زمان‌ها مدیر وبسایتی تصمیم به ساختار  URL را تغییر بدهد. مثلا میتوانید دسته‌ای را به یک آدرس URL اضافه کنید و یا آن را کم‌تر کنید.چنین تغیراتی در این شرایط برای این که از نظر سئو سایت ایرادی نداشته باشد باید بتوانید ساختار قدیمی سایت را بر روی یک ساختار جدید منتقل و یا ریدایرکت کنید.

ریدایرکت ساب کتگوری بر ساب دامین

شاید قصد داشته باشید ساب کتگوری را به ساب دامن تبدیل نمایید. این جز تغییرات بزرگ و کلی ساختار URL می‌باشد. شما می توانید با نوشتن یک بک ریدایرکت کلی هر URL را که از چنین ساختاری پیروی می کند را به این ریدایرکت انتقال دهید.

ریدایرکت یک آدرس خاص بر روی آدرس دیگری

این موضوع برای مواقعی است که شما می‌خواهد کاربرانتان را که وارد بک لینکی می‌شود را به آدرس جدیدی انتقال دهید.

از انواع ریدایرکت، ریدایرکت آدرس بر روی آدرس دیگری است. چنین ریدایرکت زمانی انجام می‌شود که تصمیم دارید دو صفحه که دارای محتوای یکسان است را یکی کنید و لینکی را بر روی لینک دیگری ریدایرکت کنید.

تغییر در دامنه‌های چندگانه به یک دامنه

بسیاری از کسب و کار ها برای حفاظت برند خود تصمیم به میگیرند تمامی TLDها را که به دامنه خود مربوط میشود را خریداری نمایند. در این شرایط امکان دارد مشکلی به وجود بیاید و آن این است که طراحی سایت شما با TLD های متفاوت در نتایج جستجو نمایش داده شود. در چنین شرایطی باید TLD دامنه‌ی خودتان را به دامنه منحصر به فرد ریدایرکت کنید تا سایتتان با آن دامنه نمایش داده شود.

انواع ریدایرکت

انواع ریدایرکت

ریدایرکت‌ها دارای انواع گوناگونی هستند اما هر یک اهداف گوناگونی را دنبال میکنند. 4 نوع ریدایرکت داریم که شامل 307،302،301 وmeta refresh هستند.

ریدایرکت 301   چیست؟

این ریدایرکت زمانی مورد استفاده قرار میگیرد که یک آدرس را میخواهید به صورت دائم به آدرس دیگری انتقال دهید. این ریدایرکت به صورت کامل اعتبار صفحه را به صفحه دیگری انتقال میدهد و ارتباط بین این دو را برقرار میکند. توجه داشته باشید تاثیر خوبی بر روی سئو سایت شما میگذارد و کاربرانتان ریزش چندانی نداشته باشد.

این ریدایرکت در مواقعی مورد استفاده قرار میگیرد که شما قصد داشته باشید دامنه سایت را تغییر دهید. اگر شما بخواهید از عواقب این کار جلوگیری کنید بهتر است از این روش استفاده کنید و لینک سایتتان را به آدرس جدید وارد کنید. از دیگر کاربردهای این ریدایرکت تبدیل آدرس http  به https است.

ریدایرکت 302 چیست؟

این ریدایرکت زمانی مورد استفاده قرار میگیرد که قصد داشته باشید به صورت موقت آدرسی را به آدرس دیگری منتقل کنید. کد 302 به معنی این است که به صورت موقت URL به آدرس دیگر انتقال داده میشود ولی دائمی نمیباشد ومجدد به جای قبلی خود باز میگردد و فقط در این مدت اطلاعات صفحه ی دیگری را فالو یا دنبال میکند و به کاربران نشان میدهد.

از آنجایی که موقتی است اعتبار صفحه به صفحه ای دیگر منتقل نمیشود. برای ریدایرکت‌های دائمی و انتقال دامین گزینه مناسبی نیست.

ریدایرکت 304  چیست؟

از انواع ریدایرکت 304 میباشد. در واقع 304 کد HTTP می‌باشد که برخی از مواقع ریدایرکت به حساب می‌آید. با این کد شما به مرورگر اطلاع می‌دهید که منبعی که آن را دنبال می‌کنید از آخرین دفعه تغییری نداشته است.

در زمان نمایش چنین پیامی مرورگرتان ورژن کش آن منبع را که از قبل ذخیره داشته به شما نشان می‌دهد. هدف این مورد این است که سرعت پاسخگویی به کاربران بالاتر رود.

اگر بخواهیم ارور 304 را توضیح دهیم باید گفت وقتی مرورگر اطلاعاتی را در کش ذخیره می‌کند دارای Last modified header میباشد که اطلاعات را به صورت دوباره به سرور بر میگرداند.

وقتی مرورگر منبعی را درخواست کند یک ورژن ذخیره شده از آن دارد. ولی مشخص نیست آن ورژن دارای آخرین تغییر است یا خیر.

مروگر آخرین زمان و تاریخ ذخیره شده آن ورژن را با ورژن موجود بررسی میکند این کار با کمک دو هدر If modified since و یا  If non match صورت میگیرد.

اگر بررسی سرور و کش شده با هم مساوی باشد سرور پیغام nit modified 304 را میدهد و مرورگر از همان منبع کش پاسخ را به کاربر ارائه میدهد. ولی اگر این دو ورژن با هم یکسان نباشدیعنی منبع مورد نظر از زمان آخری که از آن استفاده کرده‌اید تغییر داشته است. پس در این شرایط سرور پاسخ 200 را ارسال می کند و یک ورژن جدیدی به شما ارائه میدهد. اما برخی از مواقع این روال دچار اختلال می شود و ارور 304 را نمایش میدهد.

ریدایرکت 307 چیست؟

از انواع ریدایرکت 307 می باشد که برای انتقال های موقت آدرس اینترنتی مورد استفاده قرار میگیرد. البته این ریدایرکت تفاوت چندانی با 302 ندارد و به صورت نا مفهومی به گوگل اعلام میکند که محتوا دارای تغییر مسیری است. ولی ریدایرکت 307 خیلی واضح اعلام میکند این تغییر مسیر وجود دارد.

اما نکته‌ای که باید به آن توجه داشته باشید این است که در ریدایرکت های موقت لینک‌های محتوا را تغییر ندهید چون نیاز است آنها را به آدرس‌های قبل خود منتقل کنید.

ریدایرکت متای رفرش

یکی دیگر از انواع ریدایرکت متا رفرش است. با استفاده از این روش به جای تغییر در بخش‌های سرور سایت این تغییر از طرف کاربر ایجاد می‌شود. این روش برای سایت‌هایی که سئو آنها دارای اهمیت بالایی است توصیه نمی‌شود. این موضوع باعث می‌شود روند بارگذاری کندتر شود و این مورد رضایت کاربران را کمتر میکند.

اگر با این ریدایرکت تا کنون آشنا نشده‌اید مثالی برایتان میزنم شاید تا به حال وارد سایتی شده باشید و با یک تایمر روبرو شده باشید که بعد از گذشت چند ثانیه شما را به صفحه‌ای جدید انتقال میدهد در چنین صفحه ای از این نوع ریدایرکت استفاده شده است.

بهترین راهکار های سئو

از انواع ریدایرکت انتقال کاربران از یک صفحه به یک آدرس دیگر کاری عامیانه است. در چنین مواردی بایدبهترین نوع تکنیک‌ها را برای حفاظت از سئو و ارزش‌های آن را در نظر داشته باشید.

مثالی را در این زمینه ارائه می‌دهیم آدرس url که قرار است به صورت دائمی به یک آدرس دیگر انتقال داده شود. برای چنین کاری چندین گزینه وجود دارد ولی در این شرایط موتور جستجو و کاربر ریدارکت 301 را به دیگر گزینه‌ها ترجیح میدهند.

این ریدایرکت هم به مرگرها و هم به کاربران نشان میدهد که آدرس این صفحه به صورت دائم به یک مکان و آدرس دیگری منتقل شده است. موتور جستجو این ریدایرکت را بررسی میکند و به غیر از آن که متوجه میشود صفحه تغییر مکان داده بلکه نسخه بروز شده و محتوای آن را میتوانید در آدرس جدید بیابید. با این روش موتور جستجو تمام لینک‌های آن صفحه را به آدرس جدید منتقل میکند.

طریقه استفاده از ریدایرکت ها

با به روز شدن سیستم‌های مدیریت محتوا و افزونه‌های آن شما می‌توانید انواع ریدایرکت‌های 301 و 302 را به خوبی مدیریت کنید. مثلا rank math جز افزونه‌های رایگان وردپرس میباشد که قابلیت آن ریدایرکت کردن است. همچنین پلتفرم‌هایی مانند هاستینگ وcdn هم امکان مدیریت کردن ریدایرکت‌ها را از پنل مدیریت به مدیران وب سایت میدهد.

چرا نیاز است صفحات را ریدایرکت کنیم؟

زمانی که شما صفحاتی را که آدرس آنها تغییر کرده‌اند را ریدایرکت کنید به ربات موتور جستجو و هم به کاربران آدرسی از URL جدید را ارائه می‌دهید. اگر شما از انواع ریدایرکت استفاده کنید زمانی که سرور شما از دسترس خارج شود کاربرانتان تجربه ناخوشایندی را نخواهند چشید. و به سرعت با آدرس جدید روبرو میشوند. این موضوع برای گوگل و کاربران بسیار مهم و با ارزش میباشد.

نتیجه گیری

مسیری برای افرادی که قصد دارند صفحه‌ای را به آدرس متفاوت انتقال دهند را با انواع ریدایرکت میتوان انجام داد. دلیلی که از ریدایرکت‌ها استفاده میشود این است که ممکن است قصد تعمییرات سرور به صورت موقت را داشته باشند و یا انتقال دائم یک وبسایت به یک دامنه باشد.

دلیلی که از ریدایرکت استفاده میشود این است که قصد داریم برای کاربران تجربه کاربری خوبی را محیا کنیم. به جای آن که کاربر با صفحه مورد نظر یافت نشد روبرو شود خیلی ساده و به صورت خودکار به یک صفحه با آدرس جدید انتقال می‌یابد.

 

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *