بلاگ

طراحی سایت داینامیک

Dynamic website design

سایت استاتیک (وبسایت ایستا) بر مبنای HTML کد نویسی می شوند، در وبسایت های ایستا امکان تغییرات آنلاین در دیتابیس، محتوا وجود ندارد. این موضوع به این معنا است که ویرایش های این نوع وبسایت ها نیاز به دانش کدنویسی می باشد. امروزه پروژه هایی که از سایت های ایستا استفاده می کنند که در طول زمان تعییرات خیلی کمی روی سایت خود انجام می دهند یا ادمین سایت به دانش کدنویسی آشنا و مسلط است. وبسایت هایی که به صورت روزانه آپدیت می شوند معمولا وبسایت های پویا یا داینامیک می باشند که در ادامه با این نوع وبسایت آشنا می شویم. 

سایت های داینامیک (وبسایت پویا) به نوعی از وبسایت ها می گویند که دارای سیستم کنترل محتوا (پنل پیشخوان مدیریت) می باشند. در این دسته از وبسایت ها نیازی نیست لزوما مدیر سایت آشنایی و تسلطی روی کدنویسی داشته باشد. در این نوع سایت ادمین با ماژول های موجود تولید محتوا می کند، سایت را بروزرسانی می کند و به راحتی روزانه پست، محصول و … در سایت قرار می دهد. این دسته از وبسایت ها با توجه به نیاز کاربران ساخته می شود. سایت های داینامیک با توجه به خواسته ها و تغییرات مدیر سایت انعطاف پذیر می باشند. در سالهای اخیر بیشتر سایت ها داینامیک طراحی می شوند. 

  1. بودجه توسعه و طراحی سایت های دینامیک از استاتیک بیشتر است ولی هزینه پشتیبانی، نگهداری و بروزرسانی سایت استاتیک بیشتر از سایت های دانامیک می باشد. 
  2. بروزرسانی محتوای سایت های پویا یا همان داینامیک بسیار ساده تر می باشد. این کار از طریق سیستم کنترل محتوا یا همان CMS می گیرد. 
  3. سایت های دانامیک می تواند دارای چندین ادمین باشد، مدیران سایت با توجه به سطح دسترسی تقسیم می شوند و کار هم زمان آن ها اختلالی در توسعه دیگر کاربران ایجاد نمی کند. هر کاربر دارای نام کاربری و رمز عبور منحصر به فرد خود می باشد. این نوع سایت ها قابلیت توزیع پذیری ادمین را دارد. 
  4. یکی از نکاتی که در چند سایت اخیر نسبت به گذشته اهمیت چندبرابری برای موتور های جستجوگر وب از همه بیشتر گوگل پیدا کرده تولید محتوا، تغییرات و بروزرسانی مداورم وبسایت می باشد. از این رو سایت های پویا طبیعتا جایگاه مناسب تری نسبت به سایت های ایستا در نتایج گوگل پیدا می کنند. 
  5. سایت های ایستا صرفا از کد های HTML که در قسمت کد صفحه مشاهده می کنید ساخته شده اند. سایت های پویا جدا از کد های موجود در این قسمت از مجموعه ای از کد های سمت سرور هم تشکیل شده اند. 

ویژگی سایت های پویا

وظیفه کنترل محتوا در وبسایت های داینامیک نسبتا آسان بوده و نیاز به دانش فنی کمتری دارد. ادمین وبسایت با توجه به ماژول هایی که در پیشخوان در اختیار دارد اطلاعات آماری مربوط به سایت را دریافت می کند. 

سایت های دینامیک نسبت به سایت های ایستا مزایای بیشتری دارند در ادامه نکاتی که باعث این برتری شده را بررسی می کنیم. 

بروزرسانی سایت داینامیک 

در سایت های پویا یا دانامیک تغییرات، بروزرسانی محتوا، مقالات  و برگه بسیار سریع تر و ساده تر از سایت های ایستا است. وبسایت های پویا به پایگاه متصل هستند و این موضوع باعث می شود که بروزرسانی در سایت ساده تر انجام شود. 

تجربه کاربری

سایت های پویا یا همان داینامیک از لحاظ سرعت و عملکرد نسبت به سایت های ایستا دارای سرعت کمتری می باشند ولی از لحاظ فنی عملکرد قوی تری دارا هستند. داینامیک بودن این دسته از سایت ها باعث می شود تجربه کاربری بهتری از سمت کلاینت شکل بگیرد. 

موتورهای جستجوگر وب

یکی از مهم نکاتی که برای موتور های جستجوگر وب مهم هست بروز بودن سایت می باشد. در سایت های ایستا بروزرسانی با فاصله های زمانی طولانی تر و دیرتر صورت می گیرد. بروزرسانی مداوم سایت های استاتیک ممکن هست ولی دارای زحمت بیشتری می باشد. پروژه هایی که سئو سایت اهمیت زیادی دارند مسلما بهترین انتخاب وبسایت های پویا می باشند.

کاربرپسند بودن 

به دلیل بروزرسانی راحت تر وبسایت های داینامیک کاربرانی که هر بار با محتوای جدید مواجه می شوند ممکن هست بیشتر جذب سایت شوند. نکته که اینجا می شود متوجه شد این است که احتمال جذب مخاطب در وبسایت های پویا یا داینامیک به مراتب بیشتر از سایت های ایستا یا استاتیک می باشد.

سیستم کنترل محتوا (CMS)

سیستم کنترل محتوا یا همان CMS هزینه طراحی و توسعه بیشتری نسبت به سایت های ایستا (ایستاتیک) دارد. این به این دلیل می باشد که سایت های توسعه سایت های داینامیک نیازمند شخصی سازی سیستم دارد و این موضوع طبیعتا هزینه بیشتری صرف می کند.

سیستم های کنترل محتوا که به صورت یکجا منتشر و نصب می شوند نسبت به پروژه های اختصاصی که کدنویسی می شوند. هزینه ای که خرج فعالیت نیروی انسانی می شود به مراتب بیشتر از سیستم های کنترل محتوای آماده است.

بازگشت به لیست

1 دیدگاه در “طراحی سایت داینامیک

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *