امنیت, بلاگ, طراحی وب

معرفی انواع درگاه پرداخت

Introduction of payment gateways

درگاه پرداخت چیست؟ مزایا و معایب استفاده از آن

درگاه پرداخت سیستم API اتصال به درگاه پرداخت بانکی می باشد که با ارسال درخواست به سمت سرور و دریافت جواب از سمت سرور حواله اعداد ارسال شده را رمزنگاری کرده و در دیتابیس شخص فرستنده و گیرنده تغییرات لازمه را اعمال می کند.

در دنیای امروز استفاده از سیستم های API بانکی کار را برای کاربران بسیار راحت کرده و می توانند در کسری از ثانیه مبلغ قابل توجهی را بین بانک ها جابجا کنند. در دنیای تکنولوژی هم این امر بسیار شایان بوده و بسیاری از فروشگاه های اینترنتی برای پرداخت محصولات خود از درگاه پرداخت استفاده می کنند.

با توجه به استفاده مکرر فروشگاه ها از درگاه پرداخت ، شرکت های میانگری نیز برای سهولت کار شروع به تعریف پلتفرمی برای پرداخت های کاربران شده اند و درگاه پرداخت واسطه را به وجود آوردند که در ادامه درمورد درگاه پرداخت ها بع تفضیل توضیح خواهیم داد.

تفاوت درگاه پرداخت واسطه و مستقیم

درگاه های مستقیم ، از طریق سیستم های بانکی و اتصال مستقیم به API های سرور پایگاه داده داشته و عملیات پرداخت بدون واسط گری و دخالت حسابی دیگر انجام می شود .

درگاه های واسطه به این شکل عمل می کند که پس از تکمیل اطلاعات و عملیات پرداخت ، مبلغ به حساب شرکت و یا حساب واسطه واریز می شود و پس از آن پس از گردش حساب در بازه زمانی مشخصی به حساب شما واریز می شود.

هر دو درگاه پرداخت درصدی را برای انجام عملیات از حساب شما کسر خواهند کرد . این مبلغ بر اساس درصد تعیین شده خود شرکت از شما کسر خواهد شد .

امنیت کدام درگاه پرداخت بیشتر می باشد؟

از نظر امنیت تفاوتی با یکدیگر ندارند . درگاه های پرداخت با توجه به سیستم های رمزگزاری شده ، درخواست هایی که به سمت سرور ارسال می شود رمزگذاری شده و در جوابی که به سمت کلاینت ارسال می گردد رمزنگاری میگردد پس از نظر از دست رفتن اطلاعات خاطر جمع باشید .

خطراتی که ممکن است در هنگام جابجایی و انتقال به وجود بیاید :

1. استفاده از درگاه های پرداخت غیر مطمئن : با در نظر گرفتن عملیات فیشینگ می توان نتیجه گرفت که انتقال مبلغ از یک حساب به حساب دیگر همیشه در معرض خطر می باشد . کلاه برداران با ایجاد درگاه های اینترنتی جعلی می توانند مسیر انتقال را از یک حساب به حساب دیگر تغییر دهند.

در هنگام پرداخت های اینترنتی مواظب باشید که به درگاه های اینترنت از پیش تعریف شده متصل شوید و مراقب سارقان اینترنتی باشید.

2.حمله به سرور ها : در بدترین حالت ممکن این است سرور های حامل درگاه های پرداخت مورد حملات سایبری قرار گرفته و به اطلاعات پایگاه داده لطمه وارد شود . در صورت بروز چنین حادثه ای به سرور صدمات زیادی وارد شده و اطلاع شخص از بین می رود.

3. حملات بین راهی : در بعضی از مواقع بر اساس حملات متعدد به اتصالات بین سرور و کلاینت صدمه وارد شده و این ارتباط قطع می شود . اطلاعات ارسال شده در بین راه به دلیل قطعی و عدم اتصال گم می شود و هیچگاه به مقصد نمی رسد . لازم به ذکر است که همیشه هم به دلیل حملات سایبری نیز نمی باشد بلکه به علت قطع و وصل شدن اینترنت هم رخ می دهد که در این صورت پس از اتصال درخواست و پاسخ های ارسال شده باز می گردد و وضعیت انتقال مشخص می شود.

استفاده از سیستم های پرداخت آنلاین چه مزایایی دارد؟

  1. سهولت و راحتی پرداخت
  2. ایجاد امنیت برای حساب های بانکی
  3. جلوگیری از حمل مبلغ های بالا برای پرداخت و جلوگیری از ایجاد دزدی
  4. انتقال مبلغ در کسری از زمان
  5. انتقال مبلغ های رقم بالا بین بانکی
  6. و ….

معایب استفاده از سیستم های پرداخت آنلاین بانکی

  1. امکان حمله به سمت سرور
  2. امکان گم شدن اطلاعات در بن مسیر
  3. امکان کلاهبرداری و عملیات فیشینگ در هنگام پرداخت

بهترین درگاه های پرداخت مستقیم کدام اند ؟

درگاه پرداخت مستقیم متصل به درگاه های بانکی هستند و سیستم واسطه یا غیره ندارد به همین علت دقیقا مخصوص به خود بانک بوده و از API های خود بانک استفاده می کند. با توجه به تجربه چندین ساله تیم تفکر برتر بهترین درگاه های مستقیم بانکی : بانک پارسیان ، بانک پاسارگاد ، بانک پارسیان می باشد ….. البته لازم به ذکر است که کارفا می تواند سیستم اتصال پرداخت هر بانکی را که در آن حساب دارد بگیرد و در داخل سایت استفاده کند.

از کدام درگاه واسط استفاده کنم؟

عملکرد درگاه های واسط نیز دقیقا مانند درگاه های مستقیم می باشد با این تفاوت که مبلغ مورد نظر به صورت مستقیم وارد حساب شما نمی شود و ابتدا وارد یک حساب میانه شده و سپس پس از گردش مالی به حساب شما واریز می شود .

با توجه به نظر کاربران پس از استفاده مکرر از درگاه های پرداخت مکرر چندین درگاه را انتخاب کرده اند که به شرح زیر می باشد:

اولین مورد زرین پال می باشد . این سیستم بین بانکی با توجه به نحوه عملکرد و سرعت در پرداخت و انتقال بین کاربران بسیار جلب توجه کرده و همچنین به علت سازگاری و طراحی ماژول های مختلف سیستم های مدیریت محتوا می توان از این درگاه پرداخت استفاده های فراوانی را کرد.

دومین مورد زیبال می باشد . پس از زرین پال ، زیبال قوی ترین پلتفرم انتقال های بین بانکی می باشد و می توان امنیت و سرعت انتقال را برای حساب بانکی های شما به ارمغان بیاورد . این سیستم پرداخت هم مانند زرین پال دارای سیستم توسعه دهندگان می باشد و با طراحی انواع پلاگین ها و سورس کد های پرداخت در انواع سیستم های مدیریت محتوا توانسه جایگاه و رتبه خوبی را در میان درگاه های پرداخت به خود اختصاص دهد.

سومین مورد آی دی پی می باشد. این سیستم پرداختی هم به نوبه ی خود دارای امکانات زیادی می باشد و توانسته در بین کاربران اعتبار خوبی را کسب کنتد .اما مانند تو مورد بالا یعنی زیبال و زرین پال قدرتمند نبوده و ماژول های سایر سیستم های مدیریت محتوا را طراحی نکرده است .

چهارمین مورد رایان پی می باشد . درگاه آنلاین رایان پی دقیق و با تعرفه مناسب می باشد که همین امر باعث افزایش کاربران استفاده کننده از این درگاه شده است . با تمام امکاناتی که این سیستم دارد اما بخش توسعه را طراحی نکرده و از این درگاه پرداخت می توان در پروژه های کد نویسی استفاده کرد .

همچنین یکی از مزیت های بزرگی که این درگاه پرداخت دارد ارائه خدمات پرداخت و لینک برای اینستاگرام ، تلگرام ، وبلاگ و …. می باشد.

به جز درگاه های نام برده شده خیلی دیگر هم وجود دارد که خدمات ارائه پرداخت آنلاین سیستم های بانکی را می دهند فقط تنها نکته ای که باید مورد توجه قرار بگیرد این است دارای امنیت و اعتبار باشد زیرا قرار است سرمایه های زیادی را به گردش در بیاورد.

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *