آموزش, بلاگ, تاریخچه

فین‌تک (FinTech) چیست ؟

فین‌تک (FinTech) چیست؟ چرا باید از آن استفاده نمود

فین‌تک به مجموعه فناوری های مالی می گویند. فناوری مالی در واقع همان استفاده خلاقانه از تکنولوژی در خدمات مالی می باشد. 

این تکنولوژی به رویکرد های جدید در زمینه اقتصاد و نقطه اتصال آن با فناوری می گویند که شیوه های سنتی در سرویس مالی را به چالش می کشاند. 

FinTech به طور کلی به 9 دسته کلی تقسیم می شود که در ادامه با هم بررسی می کنیم. 

1) RegTech

رگ تک به مجموعه از روش های خلاقانه با استفاده تکنولوژی در قانون گذاری های خدمات مالی می گویند. RegTech از ترکیب دو کلمه Regulatory و Technology ایجاد شده است که به معنی بهینه سازی مالی فناوری با توجه به قوانین می باشد. این مفهوم اولین بار بعد از بحران مالی سال 2008 میلادی به کار گرفته شد.

این روش به مرور زمان توسط قانون گذاران مالی هم به کار گرفته شد. تحلیل گران حوزه رگ تک از داده های بزرگ، محاسبه های مربوط به سرویس ابری استفاده می کنند تا ریسک را در سازمان های مالی و بانک ها کاهش دهند.

2) WealthTech

ولث تک از دانش مالی و تکنولوژی استفاد می کند تا با راه حل های خلاقانه دیجیتالی به مدیریت سرمایه گذاری و ثروت کمک کند. توسعه دهندگان با توجه به اصول این شاخه از فین‌تک خروجی هایی ارائه می دهند تا مدیریت مالی به شیوه های مدرن انجام شود. 

3) InsureTech

اینشورتک به مجموعه ای از فناوری های مورد استفاده در خدمات بیمه می گویند. این شاخه زیرمجموعه فین تک به شمار می رود. در این روش تحلیل گران و توسعه دهندگان با استفاده از داده های بزرگ، هوش مصنوعی و اینترنت اشیا اطلاعات مشتریان و کاربران را آنالیز می کنند.

 بهترین راه برای پرداخت در زمینه بیمه را ارائه می دهند. برای مثال دو فروشنده در یک زمینه کاری را در نظر بگیرید که به یک مقدار هزینه سالانه بیمه پرداخت می کنند. فروشنده اول بدون تخلف کار خود را پیش می برد اما فروشنده دوم با دور زدن مالیات و سایر تخلف ها کار خود را پیش می برد.

 با استفاده از اینترنت اشیا و هوش مصنوعی می توان برای پرداخت سال بعد تفاوت آن ها را با استفاده از آنالیز نشان داد. با استفاده از اینشورتک بسیاری از مشتریان بیمه ها قادر شدند تا از خدمات بیمه با استفاده از لپ تاپ و گوشی های همراه خود استفاده کنند.

4) PayTech

پی تک به شاخه ای از فین تک می گویند که خدمات سنتی پرداخت بانکی و وبسایت های فروشگاهی را با استفاده تکنولوژی های روز در دسترس تر ارائه می دهد. به مثال بارز پی تک می توان به خدمات آنلاین پرداخت بانکی و همراه بانک ها اشاره کرد. 

از اهداف پی تک می توان به افزایش سرعت سیستم های پرداخت، افزایش امنیت سایبری پرداخت ها و ارائه سرویس های ذخیره سازی اطلاعات پرداخت اشاره کرد. 

5) BankTech 

خدمات مربوط به شاخه بانک تک همان کاربرد فناوری در سرویس های بانکی می باشد. درکل به استفاده از فناوری اطلاعات در حوزه بانکی بانک تک می گوییم. 

بزرگترین تغییرات در سیستم بانک داری ایران با استفاده از تکنولوژی سال 1381 با ارائه شدن کارت های بانکی آغاز شد. رونمایی از طرح عملیات عضو شتاب آغاز عصر تحولات در تکنولوژی بانکداری در ایران بود. 

6) LendTech

لندتک به شاخه ای از فناوری فین‌تک می گویند که در آن دسترسی و انجام خدمات وام دهی به صورت آنلاین و غیرحضوری انجام می شود. LendTech از ترکیب دو کلمه Technology و Lend بوجود آمده است.

 توسعه دهندگانی که در این حوزه فعالیت می کنند پلتفرمی را طراحی می کنند تا سازمان هایی که وام ارائه می دهند با اشخاصی که خواستار آن هستند به هم وصل شوند. 

7) Personal Financial Management

PFM همان مدیریت مالی شخصی است. با توجه به رشد علم فین‌تک تکنولوژی در این زمینه هم به افراد کمک شایانی کرده است. توسعه دهندگان با ارائه نرم افزار های مدرن در زمینه مدیریت مالی به افراد کمک می کنند هزینه های روزانه خود را مدیریت کند.

 کلیه هزینه ها می تواند به پس انداز ها، خرید ها، انتقال وجه و … تقسیم گردد. این نرم افزار ها با استقاده از هوش مصنوعی و تکنولوژی های خود آنالیز های خود را به کاربران خود ارائه می دهند.

کاربران این نوع نرم افزار ها می توانند با ایجاد برنامه های شخصی سازی شده و اهداف مسیری هموار تر ببرای پرداخت های آینده خود ایجاد کنند. همچنین این نرم افزار ها پیشنهاد هایی در باب اینکه کاربران در چه موسسه ها و سازمان هایی سرمایه گذاری کنند هم ارائه می دهد. 

8) Remittance

این واژه به معنای بازگرداندن می باشد. رمیتنس یکی دیگر از زیر شاخه های فین‌تک به شمار می رود. 

رمیتنس به جابه جایی های مالی می گویند که از طرف شخصی به شخصی دیگر صورت می گیرد.

Remittance در دو حالت داخلی و بین المللی می شود خلاصه کرد. در نوع اول انتقال و جابه جایی پول در داخل یک کشور صورت می گیرد. در مدل دوم به انتقال وجه میان دو شرکت یا شخص گویند که در دو کشور متفاوت حضور دارند. 

تکنولوژی ها و استارتاپ هایی که در این حوزه وجود دارد راه حل های بهتر و سریع تری برای این انتقال ها ارائه می دهد. 

9) Digital currency

این ارز ها ماهیت الکترونیکی دارند و به همین صورت انتقال می یابند. این ارز ها بر بستر صفر و یک توسعه یافته اند. ارز دیجیتالی به آن معناست که در فضای دیجیتال آن ارزش ایجاد شده است و این ارزش در مقابل واسطه های فیزیکی مطرح می شود. 

تراکنش های ارز دیجیتالی به مراتب بسیار سریع تر از ارز های فیزیکی صورت می گیرد. رمز ارز ها (Cryptocurrency) زیر مجموعه ارز های دیجیتالی می باشند.

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *