بلاگ

تگ کنونیکال (canonical tag) + تاثیر ایندکس سایت

What is the canonical tag?

 تگ کنونیکال چیست؟ برای جلوگیری از ریدایرکت شدن و ایجاد صفحه یکتا در وب سایت قرار دادن canonical tag باعث جلوگیری از کپی شدن و ایندکس گوگل … تگ Canonical یا به اصطلاح rel Canonical ، روشی برای اعلام این موضوع به موتور جستجو است که آن URL خاص، نسخه اصلی و اورجینال آن صفحه از وب سایت است. استفاده از تگ کنونیکال (Canonical tag) باعث می شود تا مشکل محتوای تکراری (Duplicate Content) در چند URL مختلف برطرف شود.

هدف استفاده از تگ کنونیکال Canonical tag چیست؟

اگر یک صفحه دارید که توسط چندین URL قابل دسترسی است، یا صفحات مختلف با محتوای مشابه (به عنوان مثال، صفحه ای با نسخه موبایل و دسکتاپ)، Google این موارد را نسخه های تکراری همان صفحه می بیند. Google یک URL را به عنوان نسخه متعارف انتخاب می کند و آن را میخیزند، و همه URL های دیگر URL های تکراری در نظر گرفته می شوند و کمتر خزیده می شوند. گاهی اوقات برای گوگل سوتفاهم پیش می آید که برخی صفحات تکراری هستند. هدف استفاده از تگ کنونیکال این است که این سوتفاهم ها را برطرف کند و برای گوگل فرق صفحات با یکدیگر را مشخص کند.

گوگل بر چه اساسی آدرس اصلی را انتخاب می‌کند؟

  • صفحاتی که در نقشه سایت تعریف شده باشند شانس بیشتری دارد تا به عنوان آدرس مرجع انتخاب شوند.
  • آدرسی که بیش از بقیه لینک دریافت کرده از نظر گوگل گزینه بهتری برای کاربران است.
  • احتمال انتخاب محتوای طولانی به‌عنوان آدرس مرجع زیاد است.

چرا تگ کنونیکال برای سئو مهم هستند؟

گوگل محتوای تکراری را دوست ندارد. انتخاب را برای آنها سخت تر می کند:

  1. کدام نسخه از صفحه را ایندکس کنند (فقط یک صفحه را ایندکس می کنند!)
  2. کدام نسخه از صفحه را برای پرس و جو های مرتبط رتبه بندی کنیم.
  3. اینکه آیا آنها باید “صفحه پیوند” را در یک صفحه ادغام کنند یا آن را بین چندین نسخه تقسیم کنند.

محتوای تکراری بیش از حد می تواند بر «بودجه خزیدن» شما تأثیر بگذارد. این بدان معناست که ممکن است گوگل به جای کشف محتوای مهم دیگر در وب سایت شما، وقت خود را برای خزیدن چندین نسخه از یک صفحه تلف کند.

نحوه استفاده از تگ Canonical

تگ Canonical باید در قسمت Head صفحه قرار بگیرد و گوگل به تگ‌هایی که در بدنه کدها وجود دارند، توجه نمی‌کند. این موضوع کمی نیز به مسائل امنیتی مربوط است زیرا برخی سئو وب‌ سایت‌ ها، امکان ویرایش کد در بدنه سایت را برای کاربران فراهم کرده‌اند. در نتیجه، اگر تگ کنونیکال در بدنه سایت نیز عمل کنند، برخی افراد میتوانند به راحتی با قرار دادن آن به وب سایت ضربه بزنند. به‌ طور کلی به‌ منظور کانونی سازی صفحات، می‌توان از کد زیر استفاده کرد:

</ “link rel=”canonical” href=”http://example.com/”>

به این ترتیب، برای استفاده از تگ کنونیکال، در ابتدا باید لینک صفحه را وارد کنید. پس از آن، باید کد rel=”canonical” را وارد کنید و در آخر نیز، پس از وارد کردن href، آدرس صفحه جدید را وارد کنید.

موارد ضروری برای قرار دادن تگ کنونیکال

  • آدرس های پارامتر دهی شده برای پارامترهای جستجو (مانندexample.com?q=search-term)
  • پارامتردهی شده برای شناسه‌های نشست یا Session ID (مثلاً https://example.com?sessionid=3)
  • وجود یک نسخه مجزایی چاپی از برگه (مانند example.com/page و example.com/print/page)
  • آدرس‌های مجزا برای پست‌هایی که در چندین دسته بندی قرار دارند (مانند example.com/services/SEO/ و example.com/specials/SEO/)
  • وجود برگه‌هایی که برای نمایش در دستگاه‌های مختلف در نظر گرفته شده‌اند (مانند example.com و m.example.com)
  • داشتن نسخه‌های AMP و غیر AMP از یک برگه (مثلاً example.com/page و amp.example.com/page)
  • وجود محتوای یکسان در آدرس‌های دارای www و بدون www یا نسخه‌های http و https سایت (مثلاً https://example.com و http://www.example.com) در چنین مواردی استفاده درست از تگ‌های کنونیکال ضروری است.

اما من محتوای تکراری ندارم، درست است؟

با توجه به اینکه احتمالاً پست ها و صفحات مشابهی را چندین بار منتشر نکرده اید، به راحتی می توان فرض کرد که وب سایت شما محتوای تکراری ندارد. اما موتورهای جستجو URL ها را میخیزند نه صفحات وب. این بدان معناست که آنها example.com/product و example.com/product? Color=red را به‌ عنوان صفحات منحصر به فرد میبینند، حتی اگر یک صفحه وب با محتوای یکسان یا مشابه باشند.

اینها URL های پارامتر نامیده می شوند و دلیل رایج محتوای تکراری هستند، به ویژه در سایت های تجارت الکترونیک با ناوبری وجیه/فیلتر شده. برای مثال، Brown Bag Clothing پیراهن میفروشد. این نشانی اینترنتی صفحه دسته اصلی آنهاست:

https://www.bbclothing.co.uk/en-gb/clothing/shirts.html

اگر فقط برای پیراهن های XL فیلتر کنید، یک پارامتر به URL اضافه می شود:

https://www.bbclothing.co.uk/en-gb/clothing/shirts.html?Size=XL

اگر فقط پیراهن های آبی را فیلتر کنید، پارامتر دیگری اضافه می شود:

https://www.bbclothing.co.uk/en-gb/clothing/shirts.html?Size=XL&color=Blue

اینها همه صفحات مجزا از نظر گوگل هستند، حتی اگر محتوا فقط کمی متفاوت باشد. اما این فقط سایت های تجارت الکترونیک نیستند که قربانی محتوای تکراری می شوند.

نحوه ممیزی تگ کنونیکال

برای اینکه تگ های کنونیکال شما انتخاب شوند، باید مطمئن شوید که یک صفحه دارای یک تگ کنونیکال است که به صفحه درست اشاره می کند. همچنین باید بررسی کنید که آیا صفحه قابل خزیدن و نمایه سازی است یا خیر – نباید توسط robots.txt مسدود شود یا با تگ noindex علامت گذاری شود.

تگ کنونیکال چیست ؟ برای جلوگیری از ریدایرکت شدن و ایجاد صفحه یکتا در وب سایت قرار دادن canonical tag باعث جلوگیری از کپس شدن و ایندکس گوگل

اشتباهات متداول هنگام اضافه کردن تگ کنونیکال

  1. در اولین مرحله شما باید تصمیم بگیرید که تگ کنونیکال را برای کدام یک از URL های سایت انتخاب کنید و سپس تگ کنونیکال را به آن اضافه کنید
  2. اگر این تگ را به طور نادرست به کار ببرید، موتورهای جستجو نمیتوانند مطالب را به درستی ایندکس کنند و رتبه دهی به صفحات، میان صفحات مختلف تقسیم می‌شود
  3. تعریف بیش از یک تگ کنونیکال برای یک صفحه
  4. عدم تعریف لینک کنونیکال به طور صحیح
  5. در سایت‌های فروشگاهی معمولا صفحات به صورت جداگانه ایندکس می‌شوند.

مراقب کنونیکال محتوای تقریبا تکراری باشید

وقتی بیشتر افراد به فکر canonicalization می‌افتند، به تکرار های دقیق فکر می‌کنند یعنی صفحات کاملا مشابه. می‌توان از تگ کنونیکال در تقریباً کپی (صفحه‌های با محتوای نسبتا مشابه) استفاده کرد، اما با احتیاط باید این کار را انجام داد.

از سیگنال‌های ترکیبی (mixed signal) پرهیز کنید

اگر سیگنال‌های ترکیبی ارسال می‌کنید، موتورهای جستجو ممکن است تگ کنونیکال را نادیده بگیرند یا آن را به اشتباه تفسیر کنند. به عبارت دیگر، صفحه A -–> صفحه B و سپس صفحه B -–> صفحه A را کنونیکال نکنید. به همین ترتیب، صفحه A -–> صفحه B را کنونیکال نکنید و سپس با ریدایرکت ۳۰۱ صفحه B -–> صفحه A را تغییر مسیر دهید.

سیگنال های واضح را به موتورهای جستجو ارسال کنید

ارسال سیگنال های واضح شامل مشخص کردن تنها یک متعارف در هر صفحه است. از تعیین یک URL به عنوان متعارف خودداری کنید و در عین حال، URL مذکور را به مقصد دیگری هدایت کنید.

نحوه استفاده از کنسول جستجوی گوگل برای تجزیه و تحلیل برچسب های متعارف

Google Search Console حاوی چند ابزار مفید برای بررسی صفحات متعارف شما است: گزارش پوشش فهرست و ابزار بازرسی URL.

گزارش پوشش شاخص

گزارش Index Coverage در Google Search Console منبع اطلاعاتی ارزشمندی در مورد شرایط نمایه سازی شما است – URL هایی که ایندکس می شوند و کدام غیرقابل فهرست هستند . برای تجزیه و تحلیل قوانین سایت خود، به دسته Excluded بروید.

انجام index سایت برای بررسی تگ های کنونیکال

خزیدن وب سایت می تواند به شما کمک کند تا مشکلات مربوط به برچسب های متعارف خود را کشف کنید. خزنده های سئو وب سایت جزئیات مربوط به نسبت متعارف به غیر متعارف را در اختیار شما قرار می دهند. آنها شما را از هرگونه استاندارد نادرست، مانند صفحات حذفی/از دست رفته (HTTP 4xx)، خطاهای سرور (HTTP 5xx)، یا تغییر مسیرها (HTTP 3xx) در تگ های متعارف آگاه می کنند. به طور کلی، شما باید کدهای وضعیت غیر از HTTP 200 را بررسی کنید.

از تگ های متعارف خود ارجاعی استفاده کنید،

اطمینان حاصل کنید که اجرای فایل robots.txt، تگ‌های noindex و نقشه سایت با متعارف سازی شما هماهنگ است. اطمینان حاصل کنید که برابری محتوای کافی بین صفحات تکراری و متعارف وجود دارد، پیوند داخلی را به صفحات تکراری محدود کنید.

تگ کونیکال چیست و چه تاثیری بر روی سئو دارد؟                   

از آنجایی که حساسیت گوگل بر روی محتواها بسیار زیاد است و به محتوای کپی واکنش نشان میدهد. از تگ کونیکال استفاده میشود البته ممکن است این تگ از طرف شما تنظیم نشده باشد. برای مثال اگر از جوملا و یا CMS وردپرس استفاده میکنید دارای برخی از پلاگین‌ها و تظیمات پیش فرض است. گاهی این تنظیمات میتواند برای شما درد سر به وجود بیاورد و یا گوگل آنها را بسته به تشخیص خود کونیکال به حساب می‌آورد. زمانی که وبمستر این موضوع را متوجه میشود تلاش بر رفع این خطا میکند.

هنگامی که در سایتتان تصمیم میگیرید که از محتوای تکراری با یک URL مختلف استفاده کنید برای از بین بردن حالت تکراری آن متن باید تگ کنونیکال را استفاده نمایید. با استفاده از آن به گوگل اعلام میکنید که کدام یک از این نسخه‌ها نسخه اصلی است.

برای آن که این مطالب را ساده‌تر بیان کنیم بهتر است با یک مثال ادامه دهیم. در یک وبسایتی چند صفحه آن دارای محتواهای کاملا مشابه است. که هر یک دارای آدرس متفاوتی هستند در این بین برای هر یک از این صفحات نیاز است از کنونیکال استفاده کنید. که موتورهای جستجو به سادگی بتوانند نسخه اصلی آن را نسبت به نسخه تکراری شناسایی کند.

تگ کنونیکال چیست؟

در مجموع میتوان درمورد این تگ کونیکال اینگونه گفت که یک قطعه کد HTML است که برگه‌های تکراری و مشابه را برای موتورهای جستجوی گوگل تعیین میکند و با آن ها ارتباط دارد. در واقع زمانی که محتوای مشابه با URLهای مختلف در سایت شما باشند. با استفاده از این تگ میتوانید نسخه اصلی را به موتور جستجو اعلام کنید و آن صفحه را ایندکس میکند.

البته باید توجه داشته باشید اگر این تگ به درستی تشخیص داده نشود باید زمان زیادی را برای برطرف کردن آن درنظر بگیرید. هنگامی که از این تگ را در جای خود استفاده نکنیم با جریمه گوگل روبرو میشویم و مورد پنالتی قرار میگیریم.

آیا گوگل برای تشخیص تگ کنونیکال اشتباه میکند؟

زمانی که گوگل با متن‌های تکراری روبرو میشود بسته به نظر خود یکی از آن متن‌ها را که به نسبت دیگری برتری دارد را برایش این تگ را در نظر میگیرد. این تشخیص گوگل میتواند سایت ها را با مشکلات روبرو کند.

چه زمانی از تگ Canonical باید استفاده کنیم؟

استفاده از این تگ کونیکال باید به خوبی مورد بررسی قرار بگیرد و درک درستی از آن بدست بیاورید. اگر آشنایی در جهت الگوریتم های محتوا ندارید و دائم در حال تولید محتواهای پشت هم هستید. امکان دارد با کنونیکال روبرو شوید البته این مورد هنگامی رخ میدهد که شما دارای سایت فروشگاهی باشید و محصولات شبیه به هم زیادی را در صفحات مختلف خود ارائه دهید.

هم نوع خواری کلمه‌های کلیدی

ممکن است شما بدون هیچ توجه ای سایتتان را به هم نوع خواری کلمه های کلیدی مبدل کرده باشید. اگر در سایتتان صفحات اصولی و محتوای مناسب در نظر بگیرید احتیاجی به استفاده از چنین تگ‌هایی نیست. ولی در دو زمینه نیاز یه تگ کنونیکال است. اول آن که محتوای تولید شده تکراری باشد و دوم این که در سایتتان آدرس های مشابه دیده شود.

مواردی که از تگ Canonical استفاده میشود

در زمینه رفع ایراداتی که در محتوای سایت با چند url وجود دارد. این تگ مانند ریدایرکت 301 اعتبار صفحه را انتقال میدهد. تصور کنید شما صفحه1 را با استفاده از تگ کنونیکال به یک صفحه2 انتقال میدهید. در این حالت موتور جستجو متوجه این میشود که صفحه دوم جز صفحه اصلی شما به حساب می‌آید ولی مخاطبان هر دو صفحه را میبینند. زمانی که از ریدایرکت 301 استفاده شود خود به خود مخاطب منتقل به صفحه دوم سایت شما میشود و هرگز دیدن صفحه اول برایش مقدور نیست.

استفاده از تگ کنونیکال در وردپرس

برای آن که از این تگ کونیکال استفاده کنید لازم است در سیستم مدیریت محتوای سایت افزونه yoas را نصب کنید و وارد زبانه advanced شوید و در قسمت canonical url آدرسی جدید به غیر از url همان صفحه وارد کنید. در هر حالتی باید از تگ‌ها استفاده نمایید چرا که چا که موتور جستجو محتوای شما را کپی محاسبه میکند و باعث میشود بر روی سئو شما تاثیر منفی داشته باشد.

استفاده از تگ کنونیکال در صفحه اصلی وبسایت

امکان دارد در صفحه اصلی سایتتان محتوای تکراری ایجاد شده باشد و کاربر با آدرس متفاوت وارد سایت شما بشوندو آن صفحه را دنبال و یا فالوو کند و با محتوای تکراری شما روبرو شود. این موارد به شدت بر روی رنکینگ سایت تاثیر منفی میگذارد. پس باید توجه کنید که در صفحه اصلی سایتتان تگ Canonical را استفاده نمایید.

در دامنه های متفاوت از سایت تکنونیکال استفاده شود

زمانی که قصد دارید محتواهای سایتتان را در سایت‌های دیگر قرار دهید باید ابتدا در کد html از تگ کنونیکال استفاده کنید. و به محتوای اصلی در دیگر صفحات منتقل کنید با این روش شما ترافیک سایتتان را بالا میبرید. در نتیجه بر سئو سایتتان تاثیر مثبتی ایجاد میکند و رتبه سایت در گوگل افزایش مییابد.

استفاده از تگ Canonical در سایت‌های دو زبانه

هنگامی که سایتتان دارای پشتیبانی چند زبان هست می توانید با استفاده از این تگ محتوای خود را به زبانهای متفاوت به محتوای منبع منتقل کنید.در این حالت میتوانید بر روی سو سایتتان تاثیر خوبی بگذارید و آن را بهینه سازی کنید.

تگ کنونیکال چه کارهایی انجام میدهد؟

این تگ کونیکال برای گوگل تعیین میکند که چه نسخه‌ای از برگه باید ایندکس شود تا رتبه بدست بیاورد. همین طور تعیین میکند ارزش لینک‌های بدست آمده باید به کدام بخش تعلق بگیرد. حال اگر از این تگ استفاده نشود خود گوگل تعیین میکند مناسب‌ترین نوع نسخه کدام است. و بهترین آدرس را در جهت ایندکس شدن انتخاب میکند.

البته بهتر است در این بخش به گوگل اعتماد نکنید زیرا ممکن است نسخه مورد نظر شما را انتخاب نکند. گوگل اعلام داشته که برای انتخاب شما ارزش قائل است ولی همیشه نه. البته توجه کنیدممکن است شما صفحه ای را به عنوان نسخه اصلی انتخاب کنید ولی بسته به دلایلی گوگل آن را قبول نمی کند و صفحه دیگری را انتخاب میکند.

اشتباهات رایج در استفاده از تگ Canonical

تگ کونیکال  ابزاری قدرتمند است که میتواند کاری کند که سایتتان به سود نزدیک شود و یا به ضرر. این تگ کونیکال توانایی آن را دارد که باعث شود صفحات مهم شما در گوگل دیده نشود. این امر میتواند برای سایت و فروش شما تاثیر غیر قابل جبرانی داشته باشد.

برخی از افراد از این تگ کونیکال برای صفحات 404 استفاده میکنند. به دلیل این که آدرس کنونیکال باید برای صفحات موجود استفاده شود. و اگر هر دور آنها در صفحه ای استفاده شود باعث گیج شدن خزنده‌ها میشوند.

بازگشت به لیست

نوشته های مشابه

1 دیدگاه در “تگ کنونیکال (canonical tag) + تاثیر ایندکس سایت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *