بلاگ

ریتنشن مارکتینگ چیست؟

ریتنش مارکتینگ چیست؟ تاثیر آن در طراحی سایت شرکتی، فروشگاهی

ریتنشن مارکتینگ(Retention Marketing) به معنای جذب و حفظ مشتری می باشد و همچنین هدف از این نوع بازاریابی ایجاد شرایطی برای تکرار در خرید از سمت مشتری است. جایگاه بازاریابی بازگشتی به گونه ای است که مشتری باید فرآیندی را طی کند که آن را به قیف تشبیه کرده اند زیرا دارای چندین بخش است و از هر بخش که می گذریم تعداد مشتریان و کاربران ما ریزش پیدا می کند و دائم کمتر می شود.

 مرحله  Brand Awareness

گام اول, در این بخش که اولین گام به حساب می آید کاربران را با برند خود آشنا می کنید. در بخش بعدی تعدادی از کاربرانتان برند شما را جز گزینه های مناسب خود قرار می دهند و به محصولات شما فکر می کنند.

مرحله Consideration

در این بخش زمانی که افراد را با برند خود آشنا کردید قطعا همه آنها شما را consider ندارند و با ریزشی دیگر روبرو می شوید.

مرحله  Acquisition

قسمت جذب مشتری می باشد یعنی افرادی که شما را consider کرده اند از شما سرویس دریافت کنند و محصول شما را خریداری کنند.

مرحله Retention

در این بخش جایگاه بازاریابی مشخص می شود. Retention قسمتی از نقشه راه مشتری می باشد که تعدادی از مخاطبانی که جذب کرده اید و از شما خرید انجام داده اند دوباره تکرار در خرید می کنند. اگر شما هم از کسب و کار های اینترنتی هستید در سایت و سامانه شما باقی می مانند و اگر هم آنلاین نباشید دوباره محصولات شما را خریداری می کند و از مشتریان شما باقی می ماند. باید گفت در این مرحله با هم ریز وجود دارد ولی نسبت به مرحله قبلی کمتر است.

مرحله Loyalty

در این مرحله مشتری وفادار شما مشخص می شود البته این مخاطبان افرادی هستند. که از محصولات شما تکرار خرید داشته اند و به شما وفادار بوده اند. البته باید گفت تعداد این مخاطبان به نسبت کم می شود و این افراد به شما وفاداران شما را دوست دارند و به اطرافیان خود معرفی می کنند.

اهمیت ریتنشن مارکتینگ در حفظ مشتریان

جذب هر مشتری جدید در استارتاپ ها دارای هزینه بالایی است. زیرا استارتاپ ها محصولات نو آوران و به روزی دارند و باید هزینه های بیشتری برای دیجیتال مارکتینگ خود صرف کنند تا به افراد دیگری شناسانده شود.

اگر کاربران با استارتاپ شما آشنا نشده باشند باید هزینه بالایی کنید. تا به مشتریان خود را بشناسید و آنها را متقاعد کنید تا از سرویس و محصولات شما استفاده کنند.

هزینه ریتنشن مارکتینگ معمولا بیشتر از سودی است که از مشتری اول بدست می آید. به عنوان مثال اگر هزینه جذب هر یک از مشتری ها بیست هزار تومان باشد. حاشیه سود بدست آمده از هر مشتری 13 هزار تومان می باشد. در صورتی حاشیه سود رخ می دهد که خرید مشتری تکرار شود و این اهمیت اصل بازاریابی بازگشتی است. شما می توانید با عمل کرد خود تلاش کنید تا مشتری برای بار چندم از شما خرید کند و ارزش مادام العمر مشتری را مثبت کند تا در آخر برای شما سود آور شود.

با آن که گفتیم هزینه جذب مشتری بالا است ولی هزینه نگهداری آن خیلی بالا نیست.

مطالعه بیشتر: خدمات سئو

چگونه ریتنشن مارکتینگ مشتریان خود را محاسبه کنیم؟

برای محاسبه نرخ بازگشت مشتریان تعداد مشتریانی که در یک بازه زمانی حفظ شده اند. را مورد بررسی قرار دهیم. شاخصی که به محاسبه نرخ ریتنشن کمک می کند شاخص نرخ ریزش می باشد. برای محاسبه این شاخص باید بتوانید تعداد مشتری هایی که در یک بازه از زمان خرید خود را متوقف کرده اند را تعیین کنید.

100×( تعداد مشتری در شروع دوره/( تعداد مشتری جدید در طول دوره- تعداد مشتری در پایان دوره)= نرخ حفظ مشتریان

استراتژی کاربردی در بازاریابی بازگشتی

1- تبلیغات ریتارگتینگ

از مهم ترین استراتژی ها برای حفظ کاربران تبلیغات ریتارگتینگ می باشد. دلایل آن را در ادامه مورد بررسی قرار می دهیم:

از مزیت های این گونه تبلیغات حفظ مشتریان می باشد و بیشتر این تبلیغات در سایت های متعددی انجام می شود. بعد از گذشت دوره تست و جمع آوری داده ها نتیجه حاصل از ترافیک هر سایت امکان بهینه سازی به ازای هر وب سایت ارسال کننده و حذف سایتی که نرخ تبدیل آن مناسب نیست ایجاد می شود.

در ریتنشن مارکتینگ حدود دو درصد از مشتری ها از سایت شما خرید انجام می دهند و مابقی بدون نهایی کردن خرید خود وب سایت شما را ترک می کند. و با تبلیغات مشابه می توانید خود را دوباره در ذهن مشتریان یاد آور کنید.

2- ریتنشن مارکتینگ مبنی بر طرفداری برند

در بخش های طرف داری از برند شرکت ها یا کمک معرفی شرکت به اطرافیان و آشنایان به غیر از جذب مشتری های جدید مشتریان قبلی خود را نیز حفظ کنند. برای مثال برنامه هایی نظیر تپسی و اسنپ که با معرفی دوستان خود مشتری جدیدی برای خود بدست می آورند. و با دادن مبالغی برای هدیه مشتریان خود را مجبور به استفاده مجدد می کند.

3- فعال سازی به صورت مجدد

این برنامه ها برای بازاریابی هستند. که با کمک آنها پیام هایی در کانال های مختلف برای مشتریان قدیمی که اکنون فعال نیستند ارسال می شود.

بازگشت به لیست

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *