بلاگ

موتور جستجو چیست و چگونه عمل می کند؟

معرفی موتور های جستجو و روش کار آن ها، تاثیر رفتار موتور های جستجو در طراحی سایت

در زندگی امروزه موتور جستجو نقش مهمی ایفا می کنند و همه افراد برای رسیدن به اطلاعاتی در مورد یک عبارت مرورگر خود را باز می کنند. در این مقاله قصد داریم درمورد نحوه کار کرد موتورهای جستجو صحبت کنیم و بررسی کنیم در پست پرده چه اتفاق هایی می‌افتد.

موتور جستجو چیست؟

موتورهای جستجو را می توان به عنوان یک نرم افزار تحت وب دانست که به گونه ای طراحی گردیده که برای بازاریابی اطلاعات بسیار مناسب می باشد. زمانی که کاربر عبارت و موضوعی را جستجو می کند. بسته به همان بحث اطلاعاتی برای او به نمایش گذاشته می شود. حال رتبه دهی به هر سایت بسته به نوع موتور جستجو و الگوریتم ها متفاوت است. در مجموع هدف اصلی این است که به نزدیک ترین و مرتبط ترین صفحات رتبه داده شود و جز اولین نتایج در گوگل به حساب بیاید. تا کاربر اطلاعات کامل تری را در یک سایت بدست بیاورد و نیازی نباشد به دیگر سایت های مشابه سر بزند.

سه قسمت مهم و اساسی این موتور های جستجو خزش, رتبه بندی و شاخص گذاری می باشد. از مزیت های آشنایی با طریقه کار موتورهای جستجو باعث می شود دید بهتر و تخصصی نسبت به نتیجه های جستجو ها داشته باشید. حال اگر شما جز افرادی هستید که در حوزه سئو در حال فعالیت هستید و با انواع استراتژی های این موتور آشنایی دارید. می دانید که از این طریق میتوانید رتبه بالایی از گوگل بدست بیاورید.

تعریفی ساده از موتورهای جستجو

موتورهای جستجو نرم افزاری است که باعث می شود مردم بتوانند به سادگی اطلاعاتی را که لازم دارند بااستفاده از کلمه کلیدی مورد نظر بدست بیاورند. ولی باید تفاوت مرورگر با موتور جستجو را بدانید. موتورهای جستجو جز وب سرویس هایی به حساب می آیند که تنها برای بازاریابی اطلاعات ساخته شده اند و رسیدن به چنین اطلاعاتی از مرورگر ها ممکن است.

روش کار موتور جستجو

موتورهای جستجو یک پایگاه بزرگ داده است که با کمک منابع اینترنتی دسترسی کاملی به اطلاعات وب سایت های جهانی را ممکن می کند. Search engine به صورت مداوم اینترنت را اسکن می کند و با ایندکس کردن صفحات نتایج مربوط به هر کلمه کلیدی را به کاربران نمایش می دهد. موتور جستجو در اوایل کار نتایج موتورهای جستجو را طبق مطالب مرتب می کرد. ولی با پیشرفت استراتژی ها و روال بهینه شدن سئو الگوریتم ها پیچیده شدند و به گونه ای که امروزه نتایج جستجو ها طبق صد ها متغیر دسته بندی و رتبه بندی می شوند.

اما باید توجه داشت الگوریتم های هر یک از موتورهای جستجو مختص به خود است. که برای دسته بندی نتایج از فاکتورهای پیچیده ای مانند دسترسی، ارتباط, سرعت صفحه و محتوای با کیفیت مورد نظر قرار می گیرد.

تاثیر سرعت بر موتورهای جستجو

باید توجه داشته باشید که پیاده سازی هر یک از استراتژی های سئو و ارائه دادن محتوای با کیفیت زمانی درست عمل می کند. که شما بتوانید رضایت کاربر را بدست بیاورید که این موارد با سرعت بالای وب سایت عملی می شود. پس لازم است با استفاده از سرورهای مجازی قوی و پر سرعت به سمت کاربر بروید. که برای رسیدن به اطلاعات مناسب و پر سرعت وب سایت ها بیتابی می کنند.

موتور جستجو محتوای سایت را چگونه بررسی می کند؟

خزنده های موتور های جستجو برای آن که موضوع محتوا را بدست بیاورد کلمه های کلیدی مورد استفاده در صفحه را بررسی می کند و مفهوم عبارت را بدست می آورد. برای مثال اگر شما در محتوای خود از کلمه شیر استفاده کنید گوگل درک می کند منظور از محتوای شما شیر داخل جنگل است. ولی اگر همزمان در مورد کلسیم و استخوان هم صحبت شود منظور شیر پاستوریزه است.

اگر محتوای شما در زمینه شیر پاستوریزه است به تنهایی این کلمه کارایی ندارد باید درون صفحه خود از کلمه کلیدی های مشابه استفاده نمایید تا درک بهتری از موضوع محتوای شما بدست بیاید.

روند نتایج جستجو به روند محبوبیت صفحات شما فهرست می شود. فاکتور ها در روند رتبه بندی دائم درحال بروز رسانی است. ولی هدف اصلی تمامی این فاکتور ها رضایت کاربران است. اگر خودتان به دنبال محتوای باشید چیزی را می خواهید که کاملا اصولی و جامع باشد تا نیازی نباشد برای هر بخش از اطلاعات سایت های گوناگونی را با کنید.حال به این نتیجه می رسیم هر میزان محتوای شما برای کاربرانتان کاربردی تر باشد به سادگی می توانید از موتورهای جستجو رتبه بالایی را بدست بیاورید.

برای مثال

اگر کاربر عبارت خرید لپ تاپ را سرچ کند موتور جستجو از کلمه خرید متوجه می شود کاربر قصد خرید را دارد و اطلاعات لازم در زمینه خرید را ارائه می دهد. و در زمینه فروشگاه های آنلاین و یا آدرس های برخی از فروشگاه ها که وب سایت دارند عمل می کند. در نتیجه الگوریتم های موتورهای جستجو کمک می کند. تا ارتباط میان عبارت جستجو شده و محتوا را به خوبی بدست بیاورد.

عملکرد موتورهای جستجو چگونه است؟

همه سئو کاران می دانند که موتورهای جستجو از الگوریتم های خاصی و متفاوتی برای ارائه دادن نتایج استفاده می کنند. ولی آنها سه وظیفه دارند که در ادامه آنها را بررسی می کنیم.

  1. استخراج اطلاعات, خزش
  2. سازماندهی در اطلاعات, ایندکس
  3. ارزیابی و رتبه بندی به کاربر

خزش

موتورهای جستجو با کمک خزنده ها برای رسیدن به اطلاعات عمومی وب سایت ها استفاده می کنند. به همین دلیل به عنوان خزیده شدن نام برده می شود. برخی از مواقع به ربات های خزنده عنکبوت هم می گویند. به این گونه عمل می کند که وب سرور ها در میزبانی سایت ها و بررسی آنها می پردازد.

بعد از آن به بررسی ماهیت و تعداد صفحات سایت می پردازیم. خزنده ها به هر نوع پیوند داخلی و خارجی سایت توجه می کنند و به پیدا کردن صفحات بیشتر علاقه دارد. هر باری که خزنده با استفاده از لینک های هر صفحه می تواند صفحه جدیدی را پردازش می کند مطالب را اسکن می کند و محتوای آن بخش را ایندکس می کند و صفحات جدیدی را ایجاد می کند برای کاربران.

شاخص گذاری و یا ایندکس

در قسمت ایندکس اطلاعات سایت با کمک خزنده مورد بررسی قرار می گیرد و طی سازماندهی ها ذخیره سازی می شود و با الگوریتم های موجود پردازش می شود و برای کاربران به نمایش گذاشته می شود. اما باید دقت داشته باشید اطلاعاتی مورد ذخیره قرار می گیرد که از نظر الگوریتم ها ضروری به حساب می آید و در رتبه بندی نقش مهمی دارد.

اما پایگاه داده ها در موتور جستجو است که جز یک کتاب خانه بزرگ که شامل وب سایت ها است می باشد. سایت شما برای آن که جز نتایج جستجو قرار بگیرد باید ایندکس شود. ایندکس و خزش دارای یک فرایند پیوسته می باشد که برای این که پایگاه داده به روز رسانی شود باید به صورت دائم انجام شود. حال اگر می خواهید صفحات ایندکس شده سایتتان را پیدا کنید می توانید از سرچ کنسول گوگل این صفحات را مورد بررسی قرار دهید.

از مهم ترین دلایل عدم نمایش صفحات در نتایج جستجو نبودن لینک های خارجی و ساختار های نامناسب و noindex بودن صفحه های سایت می باشد.

رتبه بندی

زمانی که در قسمت جستجو مرورگر ها موضوعی را تایپ می کنید. این موضوع وارد موتورهای جستجو می رود و بعد آن پایگاه داده آن را مورد بررسی قرار می دهد. بعد از آن اطلاعاتی که با پرس و جو شما در ارتباط است در الگوریتم ها مورد پردازش قرار می گیرد. در این بخش بهترین نوع از نتایج مورد شناسایی قرار می گیرد و به عنوان نتایج جستجو برای کاربران در نظر گرفته می شود.

هر موتور جستجو دارای ده ها سیگنال می باشد که در زمینه رتبه بندی مورد استفاده قرار می گیرد. این سیگنال ها به عنوان راز می باشند و مورد توجه قرار می گیرد. اما اگر دلیل این موضوع را بخواهید این است که بسیاری از سئو کاران می توانند از این سیگنال ها سو استفاده کنند.

الگوریتم ها در موتورهای جستجو با هم تفاوت دارند و همین امر باعث می شود نتایج متفاوتی برای رتبه بندی مورد استفاده قرار بگیرد. از آنجایی که توسعه دهندگان در موتورهای جستجو هر روزه به دنبال این هستند. که برای کاربران پاسخ های کامل و دقیقی ارائه دهند و رضایت آنها را بدست بیاورند. هر روزه این الگوریتم ها پیچیده تر می شوند.

کاربرد های الگوریتم موتور جستجو

الگوریتم موتور جستجو دارای فرمول های منحصر به فردی می باشند. که این موتور ها برای بازیابی اطلاعات داده ها و این که سطح ارزش آنها را مشخص و اهمیتی که یک صفحه بدست می آورد را طبق این الگوریتم ها تعیین کند. با استفاده از این الگوریتم ها تمامی صفحات ایندکس می شود و ارزیابی صفحه هایی که برای قرار گیری نتایج گوگل مناسب اند انتخاب می شوند تا به کاربران کمک کنند.

برای درک بهتر مثالی را ارائه می دهیم, الگوریتم های گوگل برای رتبه بندی و ارزیابی صفحات فاکتورهای مختلفی را استفاده می کنند که موارد مهم آن در ادامه بررسی می کنیم:

مفهوم پرس و جو

منظور کاربر را بهتر درک کند هدف اصلی از کلمات کلیدی را بدست بیاورد. تا کاربر را به مفهوم مورد نظر نزدیک کند.

ارتباط میان کلمات کلیدی و محتوا

درک کند که آیا صفحه مورد نظر مفهوم درستی را به کاربر ارائه کند یا خیر

کیفیت محتوا

میزان کیفیت محتوا و اطلاعات آن را تعیین کند. در این بخش تعداد بک لینک ها و کیفیت آن می تواند جز عوامل تاثیر گذار به حساب بیاید.

کاربردی بودن صفحه

صفحات از نظر فنی مورد بررسی قرار بگیرد مانند ریسپانسیو بودن و سرعت و امنیت و…

الگوریتم موتور جستجو چه تاثیری بر روی سئو دارد؟

بهینه کردن موتورهای جستجو یکی از مهم ترین بخش ها در بازاریابی آنلاین می باشد. اگر این بخش به درستی انجام شود شما می توانید ترافیک بیشتری را برای صفحات سایتتان بدست بیاورید.

به مجموع اقداماتی و راه حل هایی که مدیر وب سایت برای رسیدن به رتبه مناسب انجام می دهند. بهینه سازی موتورهای جستجو می گویند. تمامی استراتژی های سئو در حوزه 3 محور عمل می کند:

  • بهینه سازی بخش فنی وب سایت
  • محتوای مناسب
  • بک لینک های با کیفیت

در این بخش با تاثیرات سئو آشنا شدیم حال قصد داریم الگوریتم های موتورهای جستجو را بررسی کنیم.

ارتباط

موتور های جستجو برای این که میزان مرتبط بودن محتوا با پرس و جو را بدست بیاورد به تعداد های تکرار کلمات کلیدی می پردازد. استفاده کردن از کلمه کلیدی در عنوان ها و تیتر ها و جملات اول می تواند رتبه بهتری به سایت شما بدهد. اما باید توجه داشته باشید استفاده زیاد از کلمه کلیدی تاثیر منفی بر روی الگوریتم های گوگل دارد و حتی می تواند رتبه سایت ها کاهش دهد.

فاکتورهای موتور جستجو

هر کدام از موتورهای جستجو دارای قوانین و الگوریتم های مخصوص به خود هستند که ارزش یابی و پرداز صفحات را بررسی می کنند. همین روال می تواند نتایج موتورهای جستجو را تغییر بدهد. برخی از زمان ها به دلیل استفاده بیش از حد کلمات کلیدی سایت پنالتی می شود.

سئو خارجی

از فاکتورها در سئو خارجی مانند نرخ کلیک و… که می تواند به موتور جستجو کمک کند رتبه صفحه ای را در نظر بگیرد. می توانید با اندازه گیری نرخ کلیک اطلاعات بیشتری را در زمینه تعداد بازدید ها بدست بیاورید. همچنین می توانید زمانی که کاربر در صفحه شما وقت گذرانده را بررسی کنید. اگر این موارد ضعیف باشد ترافیک و رتبه سایت هم رو به کاهش می رود.

اگر بتوانید درک مناسبی از طرز کار الگوریتم ها داشته باشید و نقش آنها را بررسی کنید به خوبی می توانید به نتیجه های اصولی در موتورهای جستجو برسید.

نتیجه گیری

موتور جستجو به خوبی می تواند اطلاعات مربوط به پرس و جو های کاربران را بررسی کند. مرورگر های اینترنتی طی انجام سه مرحله خزش, ایندکس و رتبه بندی می تواند به صورت پیچیده تری عملیات انجام دهد تا کاربران را به نتایج دلخواه نزدیک تر کند.

متخصصان سئو زمانی که با نحوه کار موتور جستجو آشنایی بیشتری داشته باشد. به خوبی می تواند استراتژی های مناسبی را اجرا کند و رتبه بالایی از گوگل دریافت کند.

بازگشت به لیست

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *