بلاگ

الگوریتم گوگل

معرفی تمامی الگوریتم های ارائه شده توسط گوگل

روش ها در سئو سایت هر روزه در حال به روز رسانی است. به همین منظور سئو در سال 2022 با سال 2010 متفاوت است. دلیل این موضوعات به روز رسانی الگوریتم های گوگل است که در تلاش است تا موتورهای جستجو بتواند بهترین نتایج را به کاربرانش ارائه دهد. اما به جز این که گوگل الگوریتم های قدیمی را به روز رسانی می کند بلکه الگوریتم های جدیدی را ارائه داده است. این الگوریتم ها دارای وظایف مشخص هستند. در این مقاله قصد داریم الگوریتم های مختلفی را معرفی کنیم.

الگوریتم چیست؟

الگوریتم بیشتر در درس های ریاضی و یا برنامه نویسی مورد استفاده قرار می گیرد. که کار آن پیدا کردن رتبه های مرتبط صفحات بسته به عبارت مورد جستجو کمک می کند. در مجموع سیستم رتبه بندی در گوگل با کمک چند الگوریتم انجام می شود که هر یک از این الگوریتم ها دارای فاکتورهای مختلفی هستند.

الگوریتم های گوگل که باید در مورد آنها اطلاعاتی داشته باشید

به روز رسانی ها در گوگل شامل دو دسته بزرگ و کوچک هستند. به روز رسانی کوچک در روز ممکن است چندین بار اتفاق بیوفتد. ولی اثر چنین بروز رسانی ها آنقدر نیست که ما آنها را متوجه شویم. اما به روز رسانی های بزرگ به صورت سالانه انجام می شود و به صورتی سرو صدای زیادی دارد و به گونه ای که گوگل برای آپدیت جدید یک نام انتخاب می کند. به دلیل این که نام بیشتر این الگوریتم ها برگرفته از حیوانات بود بسیاری از افراد آن را به نام باغ وحش گوگل شناخته اند.

جریمه الگوریتم های گوگل

الگوریتم هایی که از طرف گوگل معرفی می شود بر روی ترافیک سایت ها تاثیر زیادی دارد. ولی باید در نظر داشته باشید همه این الگوریتم ها تاثیر مستقیمی بر روی سئو سایت ندارد. ولی مهم است به عنوان متخصص seo از آپدیت های گوگل اطلاع داشته باشید. در این بخش فهرستی از الگوریتم های گوگل را معرفی می کنیم و برخی از آنها را توضیح می دهیم.

قبل از بررسی الگوریتم های گوگل بهتر است یک نکته را بدانید. برخی از متخصصان سئو وقتی با کاهش شدید ترافیک سایت روبرو می شوند اول به مواردی چون اسپم بودن و بک لینک های سئو سایت می روند. اما ممکن است آپدیت های گوگل را در نظر نگرفته باشند.

الگوریتم پیج رنک

حدودا اواخر قرن بیست بود که گوگل الگوریتم جدیدی را به صورت کامل معرفی کرد که با کمک آن رتبه بندی وب سایت ها انجام می گرفت. از اولین الگوریتم ها پیج رنک بود. اوایل با این الگوریتم لینک هایی که به هر یک از دامنه ها و صفحات داده می شد. مورد بررسی قرار می گرفت و طبق این روال سایتی که تعداد لینک های معتبر بیشتری داشت جز رتبه های بالا تر قرار می گرفت. اما به مرور این الگوریتم از ساخت بک لینک های پولی و انبوه جلو گیری کرد.

الگوریتم رقص گوگل

گوگل برای صفحات جدید جایگاه های مختلفی در نظر می گیرد. تا بسته به رفتار کاربران و میزان کلیک ها زمانی که کاربران در آن سایت می مانند را بسنجد و برای آن صفحه رتبه مناسبی را در نظر بگیرد. اما با این حال امکان دارد الگوریتم رقص برای صفحاتی که تازه کار نیستند هم اتفاق بیوفتد. به این دلیل که گوگل تازه صفحه جدید را دیده و می خواهد به آن شانسی مجدد دهد تا شاید بتواند رتبه بهتری را بدست بیاورد. حال اگر زمانی که در رتبه های اول و یا دوم قرار گرفت بتواند کاربران بیشتری را جذب کند حتما بر روی رتبه آن تاثیر خوبی خواهد گذاشت.

الگوریتم سند باکس

اگر سایت تازه راه اندازی شده باشد امکان دارد در باکس گوگل جایی بگیرد. از اهداف اصلی سند اکس این است که از گرفتن رتبه مناسب در ابتدای ایندکسی جلوگیری می کند. این موضوع به این دلیل است که شاید محتوای شما به اندازه دیگر صفحات سایت های دیگر مرتبط و مناسب نباشد و یا امکان دارد اسپم باشد. این محتوا مدتی در سند اکس قرار می گیرد تا از ارتباط و سلامت آن اطمینان پیدا کند. البته این ویژگی به صورت رسمی مورد تایید قرار نگرفته است ولی متخصصان زیادی اعتقاد دارند این الگوریتم بر روی رتبه بندی تاثیر می گذارد.

الگوریتم کافئین

الگوریتم کافئین یکی از مهم ترین الگوریتم ها در موتور جستجو است و چند ماه زمان برد تا گوگل آن را به طور کامل آماده کند. ولی در سال 2010 به صورت رسمی معرفی شد. این الگوریتم سیستمی نوین در ایندکس شدن سایت ها بود. قبل از این الگوریتم ربات ها به محتوای تازه اهمیت می دادند و به ایندکس دوباره مطالب پاسخ مناسبی نمی داد. الگوریتم های گوگل مانند کافئین به صورت کامل بر روی رتبه بندی به سایت ها تاثیر می گذاشت. ولی طی تغییرات سایت هایی که مطالب قدیمی را بیشتر به روز رسانی می کردند رتبه بهترین بدست می آوردند.

الگوریتم پاندا

در سال 2011 الگوریتم پاندا معرفی شد. با آن که قبل تر هم گوگل خدماتی را ارائه داده بود اما الگوریتم پاندا جز اولین الگوریتم هایی بود که در دنیای مدرن به صورت رسمی در زمینه سئو معرفی شد. از اهداف این الگوریتم این است که رتبه سایت هایی دارا محتوای بی کیفیت هستند را پایین بیاورد. در مجموع همه الگوریتم های گوگل به دنبال این هستند که سایت هایی که اسپم شده اند را بررسی کند و آنها را حذف کنند. این روال برای این است که جستجو های گوگل هر روز برای کاربران بهینه تر شود.

الگوریتم تازگی محتوا

سال 2011 الگوریتم رتبه بندی تغییر کرد و محتوایی که دارای تازگی بیشتری بود بالا ترین رتبه را دریافت می کرد. به این دلیل که اگر موضوعی جدیدی در حال اتفاق باشد کاربران راحت تر بتوانند مطلب مرتبط را بررسی کنند. این الگوریتم توانست بر روی 35 درصد از محتوا ها تاثیر بگذارد و رتبه بندی ها را تغییر بدهد.

الگوریتم ونیز

در بین الگوریتم ها ,الگوریتم ونیز به دلیل این که به جستجوی محلی ارتباط پیدا می کرد جز آپدیت های مهم به حساب می آید. در این الگوریتم IP و موقعیت جغرافیایی سایت تعریف شد و در نتیجه جستجو تاثیر می گذارد.

الگوریتم دزد دریایی

این الگوریتم کاملا با اسم خود همخوانی دارد. این الگوریتم قصد دارد با کپی مطالب سایت های دیگر با دزدی مطالب ادبی مقابله داشته باشد. با این روال سایت هایی که مطالب تکراری منتشر می کردند را رتبه منفی می دهد. البته هنوز دقت این الگوریتم چندان دقیق نیست ولی اگر قصد دارید بر روی سایتتان سرمایه گذاری داشته باشید به این مورد توجه کنید.

الگوریتم پنگوئن

از الگوریتم های گوگل الگوریتم پنگوئن می باشد که کمک می کند. کیفیت لینک های داده شده را بررسی کند. البته این الگوریتم بارها بروز رسانی شده و به بهبود رتبه سایت کمک می کند. زمانی که گوگل اعلام کرد بک لینک بر روی گرفتن رتبه تاثیر می گذارد. برخی از وب سایت ها لینک های مصنوعی را خریدن و یا ساختند. اما گوگل برای مقابله با این موارد الگوریتم پنگوئن را معرفی کرد. با این الگوریتم صفحاتی که تخلف داشته باشند از نتایج جستجو حذف می شوند. بهترین حالت این است که افت رتبه پیدا می کنند.

الگوریتم پیج لی اوت

از الگوریتم های گوگل پیچ لی اوت می باشد. که در سال 2012 معرفی شد در نسخه اولیه که نام TOP HEAVY را داشت گوگل در قصد داشت سایت هایی که مقدار زیادی تبلیغ را در بالای صفحه قرار می دهند را از دور خارج کند. اما چند ماه بعد خبر آپدیت این الگوریتم را در توئیتر انتشار داد. و اعلام کرد بر روی 0.7 درصد از سایت های انگلیسی هم تاثیر گذاشت. طی آخرین بروز رسانی تبلیغاتی که تجربه کاربر را آسیب نزند و از حد خارج نشوند را مشکل نمی داند.

الگوریتم گورخر

این الگوریتم جز الگوریتم های هسته مرکزی به حساب می آید و در سال 2013 تصمیم به ساخت این ایده شروع شد. یکی از نمایندگان در گوگل با موضوع متفاوت و عجیبی روبرو شد و آن این بود که یک عینک فروشی جز رتبه های اول قرا گرفته است در صورتی که شباهتی به فروشگاه ندارد. از نتیجه های جستجو به صورت کامل حذف می شود و یا رتبه آن افت می کند. این الگوریتم یک هشدار برای سایت هایی بود که به نیاز کاربران توجه نداشتند و خدماتی را ارائه می کنند که دارای کیفیت نیست.

الگوریتم مرغ مگس خوار

از دیگر الگوریتم های گوگل مرغ مگس خوار است و برای آن که مفهوم کوئری بهتر درک شود ارائه شده است. در زمان گذشته وقتی کاربران یک عبارت را جستجو می کردند ابتدا لینک هایی به آنها نشان داده می شد که چنین عبارت کلیدی در آن استفاده شده بود. که به موضوع عبارت نزدیک تر باشد. البته در مطالب و محتوا ها از کلمات مترادف هم استفاده می شود تا عمق مفاهیم بهتر درک شود.

اگر می خواهید نوشته هایتان با الگوریتم سئو مطابقت داشته باشد باید از کلمات مترادف هم استفاده نمایید.متن محتوا باید روان و خوانا باشد ولی به این دلایل مورد جریمه قرار نمی گیرید. ولی رعایت ایم موارد می تواند شما را به نتایج بالا تر نزدیک تر کند.

بازگشت به لیست

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *