بلاگ

ابزار های سئو

بهترین و کاربردی ترین ابزار های آنالیز سئو

ابزار های سئو

بهترین روش برای قرارگیری در رتبه های برتر گوگل بهینه سازی موتور های جستجوگر وب (سئو) می باشد. به دلیل اهمیت این موضوع ، ضرورت بررسی و آنالیز اطلاعات ابزار های زیادی توسعه یافتند. در این مقاله ما با مهم ترین ابزار های سئو آشنا می شویم. ابزار های سئو برای بررسی سایت، پژوهش رتبه کلمات کلیدی و ارزیابی آن ها مورد استفاده قرار می گیرد. 

ابزارهای گوگل برای سئو

اولین دسته از ابزار هایی که بررسی می کنیم ابزار های گوگل می باشد. 

1) Google search console

سرچ کنسول یکی از ابزار های رایگان گوگل می باشد. سرچ کنسول جزو بهترین ابزار های سئو به شمار می آید. این ابزار ابتدا با نام «webmaster Tools» شناخته می شد. یکی از بهترین ویژگی های سرچ کنسول این است که به بهینه سازی وبسایت مورد نظر شما کمک می کند. شما دسترسی های ربات های گوگل برای خزش در سایت مورد نظر را با این ابزار کنترل می کنید. از نتیجه این دسترسی ها و ابزار ها می توان به این نکته اشاره کرد که گوگل سریع تر وبسایت شما را ایندکس و در نتایج خود نمایش می دهد. 

2) Google page speed insight

ابزار پیج اسپید یکی دیگر از ابزار های مورد استفاده برای سئو می باشد که توسط توسعه دهندگان گوگل ارائه شده است. این ابزار سرعت صفحه های وبسایت را در دستگاه های مخلتف ارزیابی می کند. یکی از ویژگی های حائز اهمیت این ابزار این می باشد که راهکار هایی برای بهبود سرعت سایت ارائه می دهد. 

3) Google AMP testing tool

این ابزار یکی دیگر ابزار های گوگل می باشد که برای توسعه آن با توییتر همکاری کرده است. این ابزار مجموعه کد ساده HTML و بهینه می باشد که به محیا کردن سرعت بالا صفحات تلفن همراه کمک می کند. برخی از توسعه دهندگان و سئوکاران اعتقاد دارند که این ابزار روی سئو تاثیری ندارد، اما حیقیت این است که این ابزار به افزایش سرعت بارگزاری سایت کمک می کند.

4) Google Analytics

با استفاده از این ابزار شما می توانید متوجه شوید که ترافیکی که درون سایت وجود دارد از چه طریق وارد سایت شده اند. با استفاده از این استراتژی می توانید به بازاریابی خود جهت دهید و کاربران و مخاطبان خود را شناسایی کنید. در ادامه به بررسی تعدادی از ویژگی های این ابزار می پردازیم : 

  • Real-Time (بررسی لحظه ای و زنده ای): در این بخش ما اطلاعات و آمار را به صورت زنده مشاده می کنیم. شما در این بخش ما می توانید متوجه شوید کاربری که وارد وبسایت شما شده است از چه طریق وارد شده و در کدام بخش قرار دارد. 
  • Audience (کاربران و مخاطبان): در این بخش شما می توانید تمامی کابران و مخاطبان خود را سته بندی و نسبت به ویژگی های آن ها رفتارشان بررسی کنید. 
  • Acquisition : این بخش شما متوجه می شوید که مخطبان وبسایت شما از چه طریق نسبت به محتوا، محصولات و .. وبسایت شما جذب شده اند. 
  • Behavior : در این بخش از ابزار گوگل آنالیتیکس شما می توانید بررسی کنید  کاربران شما هنگام فعالیت در وبسایت چه رفتار و انتخاب هایی داشته اند.
  • Conversions : شما در این بخش می توانید بررسی کنید از نسبت به تمامی ورودی های خود چه تعداد کاربر جذب کرده اید.

با استفاده از این ابزار شما می توانید متوجه شوید که ترافیکی که درون سایت وجود دارد از چه طریق وارد سایت شده اند.

5) Google Light House

گوگل لایت هاوس با آنالیز سایت شما با پنج روش مختلف اطلاعاتی را در اختیار شما قرار می دهد که مشکلات سایت شما شناسایی می شود.

  • عملکرد (Performance): با این ابزار شما سرعت و روند بارگذاری صفحه مورد نظر خود را بررسی می کنید.
  • برترین تمرین ها (Best Practices): این ابزار نقاطی را آنالیز می کند که به عملکرد سایت کمک بسیاری می کند. این ابزار به بهتر شدن عملکرد رابط و تجربه کاربری هم کمک می کند. 
  • سئو (SEO): نکاتی که گوگل لایت هاوس نسبت به آن سئو سایت شما را می سنجد نکات ضروری می باد که هر وبسایتی باید آن ها را رعایت کند.
  • PWA: این ابزار عملکرد و کارایی وب اپلیکیشن را بررسی می کند.

سایر ابزار ها

1) Similar Web

علاوه بر اینکه شما باید روی سئوی سایت خود کار کنید باید رقبای خود را هم آنالیز کنید. این ابزار نه تنها رایگان می باشد بلکه استفاده آن ساده می باشد. شما با این ابزار می توانید بررسی کنید رقبای شما چه تعداد کاربر و بازدید دارند. 

 2) SEO SiteCheckup

اگر شما سئو سایتتان را انجام داده اید اما از نتیجه آن خیلی راضی نیستید و می خواهید بدانید مشکل در عملکرد شما کجاست این ابزار، SEO SiteCheckup برنامه ای است که شما نیاز دارید. این ابزار ویژگی های زیادی را داراست، برخی از این ویژگی ها در لیست زیر آمده است :

  • آنالیز مشکلات و ایراد های سئو
  • بررسی لحظه ای سئو
  • آنالیز رقبای کسب و کار خود

 3) ahrefs

وبسایت ahrefs جزو بهترین ابزار های سئو برای آنالیز و مانیتورینگ بک لینک به شمار می آید. برای بهره بردن از این سرویس طبیعتا شما باید پیکیج های این سایت را خریداری کنید. همچنین ahrefs امتیاز دامنه، شمار بک لینک ها و دامنه های ارجاع دهنده را به شما نمایش می دهد. 

 4) Screaming frog

وبسایت Screaming frog جزو بهترین سایت های ابزار های سئو به شمار می آید. این ابزار رایگان و بسیار پرکاربرد می باشد. در لیست زیر با برخی از خدمات این ابزار آشنا می شویم :

  • عناوین برگه ها
  • توضیحات متا برگه 
  • لینک های ریداریکت شده
  • لینک های خروجی و داخلی 
  • شمار تگ های H در هر برگه 

ابزار و پلفترم های بسیاری برای سئوکاران وجود دارد که در این مقاله سعی کردیم به بهترین و محبوب ترین آنها بپردازیم. 

بازگشت به لیست

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *