سئو

چک لیست سئو + انواع چک لیست سئو

تهیه چک لیست اصولی و حرفه ای از مراحل سئو، چک لیست سئو

هر متخصص سئو به چک لیست سئو نیاز دارد. با ایجاد این چک لیست می توانید تمامی کارهایی که برای سئو وب سایت شما نیاز است را به خوبی انجام دهید و مطمئن باشید همه وظایفتان را به درستی انجام داده اید.

چرا نیاز به چک لیست سئو داریم؟

برای سئو سایت باید به کار های ریز و درشتی دقت داشته باشیم. البته این فعالیت ها را با شروع فعالیت های هر وب سایت صورت می گیرد و هر بخش خاصی از کار نیاز به انجام فعالیت های دیگری هست. به عنوان مثال در زمان انتشار یک محتوا باید به موارد زیادی دقت داشته باشید مانند: عنوان, متا, بهینه نمودن تصاویر و… که امکان دارد برخی از این فعالیت ها را از یاد ببرید پس بهتر است این چک لیست را داشته باشید. با این روش شما می توانید تمامی فعالیت های خود را به صورت منظم و طبق ترتیب در زمان های مورد نیاز انجام دهید.

انواع چک لیست سئو

سئو دارای بخش های گوناگونی است که شما می توانید برای هر قسمت یک چک لیست ایجاد کنید. در ادامه آنها را توضیح می دهیم:

چک لیست سئو پایه

کارهایی که در این بخش از چک لیست انجام می دهیم به صورت مستقیم بر روی رتبه وب سایت شما تاثیر نمی گذارد. اما جز فعالیت های زیر بنایی می باشد که جمع بندی تمامی این کار ها باعث ارتقای رتبه سایت می شود.

نصب سرچ کنسول

از مهم ترین ابزاری که در فعالیت های سئو به آن نیاز است ابزار سرچ کنسول است. با استفاده از آن ابزار می توانید به صورت کامل عملکرد سایتتان را مشاهده کنید. همچنین می توانید کلمات کلیدی که رتبه دریافت کرده اید را رصد کنید و یا خطاهای سایت را به درستی شناسایی کنید و سایت مپ را وارد سایت کنید.

نصب گوگل آنالیتیکس

با استفاده از این ابزار می توانید بازدید های سایتتان را رصد کنید و مشخص کنید هر بازدید کننده از کجا وارد سایت شما شده است و یا چگونه با شما در تعامل شده است. اگر گوگل آنالیتیکس را به سرچ کنسول وصل کنید مزیت های بیشتری را بدست می آورید.

نصب افزونه سئو

زمانی که سایت وردپرسی باشد شما به یک افزونه سئو نیاز دارید تا بتوانید فعالیت هایی مانند سایت مپ، هدینگ ها و تگ های متا را بهینه سازی کنید.

ایجاد سایت مپ

با استفاده از سایت مپ شما به موتور های جستجو اطلاع می دهید محتوای سایت شما در کجا قرار دارد و با این روش موتور جستجو سایت شما را خزش و ایندکس خواهد کرد.

چک لیست سئو تکنیکال

اگر شما اصول تکنیکال را رعایت نکنید احتمالا سایت شما رتبه ای را که باید نمی تواند بدست بیاورد. در این بخش کار هایی که باید در سئو تکنیکال انجام دهید را لیست کنید.

طراحی ساختار سایت

کاربران و موتورهای جستجو باید بتوانند بسیار راحت میان صفحات سایت شما بگردند و به سادگی بتوانند به هر بخش از سایت دسترسی داشته باشند. پس باید بعد از راه اندازی وب سایت یک طراحی اصولی برای ساختار صفحات ایجاد کنید و یک دسته بندی درست میان صفحات را ایجاد کنید.

اطمینان داشته باشید صفحات قابل خزیدن هستند

اگر صفحات قابل خزش نباشد ایندکس شدن سایت هم غیر ممکن می شود. پس باید خطاهای موجود را چک کنید. شما می توانید به سرچ کنسول بروید و هشدارهای مربوط به خزش را مورد بررسی قرار دهید.

اطمینان داشته باشید صفحات قابل ایندکس شدن است

با استفاده از چک لیست سئو باید به خاطر داشته باشید تا بررسی کنید صفحات سایت شما از تگ نوایندکس استفاده نشده باشد. زیرا صفحه خزش می شود ولی ایندکس نخواهد شد. شما می توانید در گزارش های سرچ کنسول این موارد را هم بررسی کنید.

باید سایت بر روی یک دامنه ایجاد شود

توجه داشته باشید که سایت نباید با آدر س های مختلف در دسترس باشد زیرا این مورد می تواند مشکل هایی در زمینه ایندکس و امنیت وب سایت ایجاد کند. پس باید حالت های گوناگون سایت را بر روی یک آدرس ریدایرکت نمایید.

چک لیست سئو داخلی

از فعالیت هایی که در زمینه بهینه سازی محتوای وب سایت انجام می شود Internal SEO می باشد.

استفاده از URL کوتاه

در نتایج جستجو ها URL سایت به نمایش گذاشته می شود، اگر از URLهای کوتاهی استفاده کنید به صورت کامل برای کاربران به نمایش گذاشته می شود. با این حساب کاربران بهتر موضوع هر صفحه را متوجه خواهند شد.

استفاده از عنوان های جذاب

از مهم ترین مسائل در هر وب سایت عنوان های صفحات می باشد زیرا کاربر در لحظه اول با این عنوان ها روبرو می شود. عنوان جذاب باعث می شود کاربر ترغیب به کلیک کردن بر روی سایت شما شود به همین منظور باید به دنبال عنوان های کلیدی و کاربر پسند باشید.

استفاده از توضیحات متا ترغیب کننده

توضیحات متا هم در نتایج جستجو به نمایش گذاشته می شود اما این بخش طولانی تر است و فرصتی مناسب برای معرفی محتوای آن صفحه می باشد. اما نباید از 120 کاراکتر بیشتر باشد و همچنین باید دقت داشته باشید از کلمه کلیدی در این بخش استفاده شده باشد.

لینک دهی به منابع معتبر و مرتبط

اگر شما به صفحات مرتبط به درستی لینک دهی کنید می توانید به کاربر کمک کنید تا در سایت شما بهتر بگردد و تجربه کاربری خوبی را بدست بیاورد. ولی باز هم می توانید با لینک دهی به دیگر منابع ارزش بیشتری را برای سایت خود بدست بیاورید. اما باید به اعتبار آن صفحات توجه داشته باشید.

بهینه سازی عکس ها

تا به اینجا متوجه شدیم که باید تصاویر را فشرده کنید ولی باید عکس هایی را استفاده کنید در آن از اسم های عمومی و شماره در آن خود داری نمایید و برای هر عکس اسامی توصیفی استفاده کنید.

لینک داخلی بسازید

شما باید در چک لیست سئو لینک های داخلی را قرار دهید زیرا این لینک ها به موتور های جستجو می توانند کمک کنند تا موضوع صفحات را تشخیص بدهد. همچنین این لینک سازی داخلی باعث می شود کاربر بهتر در سایت شما هدایت شود و تجربه خوبی را بدست بیاورد.

بازگشت به لیست

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *