آموزش, بلاگ, سئو

ROI : سه شاخص مهم اندازه ROI سئو

مهم ترین شاخص اندازه گیری ROI سایت

ROI را با مفهوم نرخ بازگشت سرمایه نیز می شناسند. این شاخص بیانگر درصد موفقیت یک کمپین اجمالی تبلیغاتی می باشد که از نظر کارشناسان تاثیر بسزایی در بازاریابی دیجیتال مارکتینگ دارد.

شاخصه روی در مفاهیم سئو تاثیر بالایی دارد در اصل سود حاصل از سرمایه گذاری به هزینه پرداختی می باشد. این درصورتی می باشد که این سود حاصل وجود حداقل 50 درصد ترافیک ارگانیک روزانه می باشد.

با توجه به استفاده روز افزون شرکت ها از علم داده ای سئو برای دریافت رتبه بهتر در نتایج گوگل لازم است تا از شاخص های فاکتور ROI آگاهی داشته باشید. با استفاده از این فاکتور می توانید نسبت به عملکرد سئو ارزیابی بهینه ای داشته باشید.

البته لازم به ذکر است که قبل از استفاده از فاکتور ROI باید برخی از اصول مقدماتی سئو را بدانیم تا در حین استفاده گمراه کننده به نظر نرسد.

مفهوم شاخص ROI در بازار کسب و کار

این شاخص که به معنای نرخ بازگشت سرمایه می باشد یک مفهوم اقتصادی دارد. همچنین می توان گفت که این علم در بازاریابی کاربرد فراوانی دارد پس می توان آن را در انواع کسب و کارهای دیجیتال مورد استفاده قرار داد.

استفاده از این فاکتور می تواند در ارزیابی میزان سرمایه مصرفی و نرخ بازگشت سود حال از n میزان سرمایه تاثیرگذار باشد.

با استفاده از شاخص ROI می توان مشخص نمود که تا چه اندازه سئو در پیشرفت کسب و کار دیجیتال تاثیرگذار می باشد.

محاسبه نرخ بازگشت سرمایه در سئو

این شاخص در تجارت و کسب و کار های ارزی دارای فرمول های پیشرفته و متعددی می باشد که می تواند در طول مدت یک دوره میزان سرمایه استفاده شده و سود دریافت شده ، نموداری بر تخمین ارزیابی کارایی برگشتی داشته باشد.

در اصول سئو این شاخص ROI دارای معنای مشابه با تفاوت هایی می باشد. این فاکتور در سئو شامل میزان زمانی که برای انجام فعالیت های سئو محور شامل تولید محتوا، لینک سازی ، کدنویسی مناسب و … و همچنین میزان هزینه شامل برای ایجاد تبلیغات ، کمپین ها و …. صرف شده است.

با استفاده از ابزارهایی مانند گوگل آنالیتیکس ، سرچ کنسول ، webmaster tools و … می توان این شاخص ROI را برای کارایی وب سایت اندازه گیری نمود.

با استفاده از گوگل آنالیتیکس می توان آمار دقیقی از وب سایت به دست آورد. این ابزار با استفاده از داده های روزانه که شامل تعداد کلیک روزانه روی کل سایت و تک صفخه ، جایگاه لینک ها، میزان زمان حضور کاربران در یک صفحه و …. به وسیله ایجاد یک نمودار ارزیابی ، نرخ بازگشت سرمایه ROI را برای وب سایت اندازه گیری می کند.

اهمیت نرخ بازگشت سرمایه

محاسبه میزان سود برگشتی از میزان سرمایه گذاری چه در بازار کسب و کار دیجیتال و چه در حوزه شبکه های اینترنتی از اهمیت بالایی برخوردار می باشد.

به وسیله این استراتژی تخمین سود با استفاده از شاخص ROI می توان میزان بهره وری سایت را نیز اندازه گیری نمود.

همچنین کاربران زیادی هستند که از طریق موتورهای جستجو، لینک های ارجائی و همچنین تبلیغات قرار گرفته شده در سطح اینترنت ، به وب سایت مقصد مراجعه کرده و خریدی را انجام دهند.

دانستن اطلاعات این کاربران، میزان زمان حضور در صفحه، میزان استفاده از اطلاعات موجود در صفحه و … می تواند در بهینه سازی ، ایجاداقدامات برای فروش بیشتر و سرمایه گذاری برای رشد سایت تاثیر گذار باشد.

چگونگی محاسبه نرخ بازگشت سرمایه

با توجه به توضیحاتی که ارائه شد محاسبه نرخ بازگشت سرمایه در کسب و کار کاملا مشخص و قابل محاسبه می باشد اما در تجارت الکترونیک و به خصوص در حوزه سئو نمی توان فرمول دقیقی برای آن در نظر گرفت و فاکتور ROI را باید بر اساس هزینه های تبلیغات، زمان مصرفی، محتوای تولید شده و … محاسبه نمود.

در حوزه سئو برای ارتقاء میزان بازدید سایت و دریافت ترافیک ارگانیک کاربران ، لازم است تا هزینه هایی برای تبلیغات صورت گیرد. این تبلیغات می تواند در فضای مجازی صورت گیرد ، به وسیله گوگل ادز و تبلیغات موتورهای جست انجام گیرد و همچنین تبلیغات کلیکی در سایر وب سایت ها انجام بپذیرد.

شاخص ROI محاسبه می کند که این میزان سرمایه استفاده شده برای انجام تبلیغات وب سایت تا چه اندازه ثمر بخش بوده و موجب پیشرفت سایت چه در حوزه فروش و چه در حوزه ترافیک سایت شده است.

همچنین می توان در بخش های دیگر مانند میزان محتوای تولید شده و زمان صرف شده برای سئو سایت را نیز از طریق شاخص ROI اندازه گیری نمود تا بتوان میزان سود برگشتی در این حوزه را نیز محاسبه کرد.

افزایش بازدهی با استفاده از نرخ بازگشت سرمایه

با توجه به مطالب گفته شده در قسمت بالا فاکتور ROI می تواند باعث پیشرفت وب سایت گردد. در صورتی که از شاخصه های ارزیابی استفاده نگردد نمی توان اطلاع دقیقی از پیشرفت وب سایت داشت.

برای درک بهتر می توان اینگونه بیان کرد که فرض کنید شما صاحب یک فروشگاه اینترنتی هستید. در بازه های هفت روزه ، مبلغ بالایی را صرف هزینه تبلیغات، تولید محتوا، فعالیت ها سئو محور و محصول گذاری می کنید.

در صورتی که از شاخص ROI و یا هر شاخص محاسبگر دیگری برای ارزیابی هزینه جاری استفاده نکنید نمی توان درک دقیقی از سود جاری در هر بازه داشته باشید.

فرض کنید که هزینه های زیادی را برای سایت فروشگاهی خود کرده اید اما نه ترافیک ارگانیک قابل توجهی دریافت کرده اید و نه افزایشی در فروش وب سایت فروشگاهی خود داشته اید.

این بخش پس از ارزیابی وب سایت از طریق فاکتور ROI متوجه سود و ضرر وب سایت خود در بازه زمان های سرمایه گذاری خواهید شد.

نتیجه گیری

فاکتور ROI یکی از شاخص های ارزشمند در ارزیابی و بهینه سازی روند کار و میزان سرمایه مصرفی می باشد. هرچند که در هر زمینه ای منعطف بوده و دارای فرمول های متغیر می باشد اما در حالت کلی نشان دهنده فرآیند تبدیل سرمایه می باشد.

استفاده از این فاکتور حیاتی بوده و از به وجود آمدن ضررهای متوالی جلوگیری می کند. لازم به ذکر است که به جز فاکتور ROI ، شاخص های فراوانی وجود دارد که می تواند باعث بهر وری سایت گردد پس لازم است که اطلاعاتی را در مورد روند کار آن ها نیز داشته باشید.

بازگشت به لیست

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *