بلاگ

Web 3 چیست؟ معرفی جدید ترین نسل اینترنت

معرفی امکانات و ویژگی های اینترنت نسل سوم به نسبت دیگر اینترنت های گذشته

Web 3 (اینترنت نسل سوم) سومین نسل اینترنت غیر متمرکز میباشد که از فناوری های مختلف و به روزی استفاده میکند. این نسل از اینترنت علاوه بر برسی و تفسیر ورودی شما تمامی گفتار از جمله متن، صوت، تصویر و… را میشناسد. شاید برایتان تعجب آور باشد اما باید بگوییم در دنیای امروزی پیشرفت تکنولوژی و اینترنت در آغاز خود میباشد. دانشمندان به این نسل از اینترنت Web3 میگویند. باید بگوییم که برنامه های متمرکز Web 3 تنها در آغاز کار خود هستند. اما کاربرد اصلی آن ها زمانی که اینترنت نسل جدید تر و کامل تر ارائه شود. مشخص میگردد.

روند پیشرفت Web 1 تا Web 3

برای آنالیز و معرفی Web 3 در بازار ها ارز دیجیتال؛ در اولی قدم باید  بدانیم که این تکنولوژی مبحث جدیدی نیست. چرا که جفری زلدمن (Jeffry Zeldman) اولین فرد ارائه کننده برنامه های Web 1/Web 2 بود که در سال 2006 این تکنولوژی را به رسمیت شناخت و از آن حمایت کرد. اما باید به یاد داشته باشید که این بحث از سال 2001 شروع شده است.

Web 3 طی ترکیب ابزار های قدیمی و فناوری های جدید مانند هوش مصنوعی و بلاک چین و یا حتی ارتباط بین کاربران و افزایش میزان استفاده از اینترنت به وجود آمده است. مانند بسیاری از مباحث دیگر این اینترنت نیز از دو نسل قبل خود قوی تر و کامل تر میباشد.

Web 1

شروع اینترنت از سال 2005 تا 1985 که به آن Static Web یا همان Web 1 میگویند. این نسل از اینترنت با دارا بودن دسترسی های محدود به اطلاعات افراد، اعتماد بسیار زیادی را بین افراد به وجود آورد و محبوب ترین مبحث در دهه 90 میلادی بود. این نسل از اینترنت به قدر محدود بود. که حتی امکان صفحات شخصی و یا نظر دادن در مقالات نیز امکان پذیر نبود. این نسل از اینترنت  هیچ گونه قانونی برای خود نداشت. به همین دلیل جستجو مطالب و اطلاعات نیز برای افراد بسیار سخت بود.

Web 2

آغاز این نسل از وب از سال 2005 تا به امروز میباشد که در حال استفاده از آن هستیم. تمامی تکنولوژی های حال حاظر دنیا و سیستم های برنامه نویسی از جمله: HTML، CSS، جاوا اسکریپت و… جزوی از نسل Web 2 میباشند. به کمک این سیستم ها تمامی شبکه های اجتمایی مانند: یوتیوب، اینستاگرام و… به وجود آمده و مورد استفاده عموم قرار گرفته است. در حال حاضر با همسو شدن اینترنت نسل 2 و 3 کاربران میتوانند با کمک پلتفرم های مختلف و شبکه های اجتمایی تعامل قابل قبولی را به وجود آورند. با این کار اتفاقات بهتری برای پیشرفت اینترنت رخ میدهد.

Web 3

این نسل از اینترنت جدید ترین و به روز ترین نسل اینترنت میباشد که تکنولوژی را برای مخاطبان هوشمند تر میکند. با کمک Web 3 اطلاعات با قدرت بیشتر به کمک هوش هایی انسانی قابل جا به جایی بین کاربران میباشد. به بیان ساده تر این نسل از اینترنت مانند تکنولوژی اسمارت میباشد. بارنرز-لی که محقق و دانشمند این نسل از اینترنت میباشد. گفته Web 3 قرار است یک راه ارتباط بسیار کاربردی و راحت میان انسان و دستگاه های هوشمند میباشد. با Web 3 مخاطبان به راحتی میتواند ارتباط بسیار سریع را با دستگاه های خود برقرار نمایند.

برای مثال: سیری در سیستم های IOS و یا دستگاه های گوگل که دستیاری در خانه های هوشمند میباشد.

5 مزیت Web 3

  • حفظ مالکیت اطلاعات کاربران
  • رفع نیاز کاربران در سریع‌ ترین زمان ممکن
  • کاهش هک و سرقت اطلاعات کاربران
  • اجرای برنامه‌ها بر روی تمام دستگاه‌ ها
  • عدم نیاز به نهاد مرکزی کنترل کننده

معایب Web 3

ارتباط کندتر: در این نسل از اینترنت به علت غیر متمرکز بودن، تراکنش ها کمی کند تر میباشد. ابن کندی گاهی به حدی میباشد که مخاطب متوجه آن نمیشود.

بهره وری از Web 3: استفاده از این نسل اینترنت نیازمند آموزش و تجربه های بیشتری میباشد که شاید مناسب تمامی نسل ها نباشد.

هزینه: بخش بزرگی از APP هایی که از این نسل اینترنت پشتیبانی میکنند به علت به روز بودن آن هزینه های جانبی زیادی را به خود درگیر میکنند.

دسترسی به Web 3: به علت محدودیت های مختلف در کشور ها دسترسی استفاده از این نسل با مشکل مواجه میشود.

برنامه های Web 3

همان طور که تا به اینجای مقاله مطالعه نمودید. تا حدودی با نحوه کارایی و نوع تکنولوژی Web 3 آشنایی دارید. سیستم عامل هایی که بخواند از این نسل اینترنت استفاده کنند نیازمند داشتن تکنولوژی های پیشرفته ای میباشند. تا یه حال سیستم های کمی از این قابلیت پشتیبانی میکنند که راه بسیار زیادی را برای پیشرفت آن دارند. به زبان ساده تر بخواهیم بگوییم؛ هیچ شرکتی تا به امروز نتوانسته از 100% تکنولوژی Web 3 استفاده نماید.

گوگل، آمازون از جمله شرکت های معروفی هستند که از اینترنت نسل سوم استفاده میکنند. این شرکت ها Web 3 را به واسته Siri و Wolfram Alpha در اختیار مردم گذاشته اند.

Siri

پیشرفت تکنولوژی دستیار صوتی شرکت اپل که ما آن را به نام سیری میشناسیم به نسبت اولین دوره معرفی آن (s4) بسیار پیشرفته تر شده و درخواست های بسیار پیچیده تر و دشوار تری را اجرا میکند. تمامی این پیشرفت تکنولوژی به واسطه اینترنت نسل سوم میباشد. این هوش مصنوعی با برقراری ارتباط صوتی بین دیوایس ها و افراد میتواند دستورات و سوالات بسیار زیادی از جمله (نزدیک ترین بانک کجاست؟ و یا تایین ساعات جلسات) را با کمک سیری حل کنند.

Wolfram Alpha

این تکنولوژی یک «موتور دانشی محاسباتی» میباشد که علاوه بر ارائه لیست صفحات اینترنت، با انجام محاسبات آنلاین به سرعت جواب شما را به بهترین شکل آماده میکند. برای مثال میتوانید یک کلمه مانند جام جهانی را به آن معرفی کنید و تمامی اطلاعات مربوطه را دریافت نمایید. مانند دستیار صوتی گوگل که در اکثر خانه های خارج از کشور وجود دارد و با یک دستور کوتاه مانند Please play the music پلی لیست انتخابی شما را به صورت اتوماتیک پخش میکند.

بازگشت به لیست

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *