امنیت, بلاگ

امنیت هاست : روش های افزایش امنیت سرور

بهترین روش تامین امنیت هاست

امنیت هاست چگونه تامین می گردد؟

امنیت هاست راهکار و روش افزایش آن ، پشتیبانی از اطلاعات موجود در دیتابیس و نگهداری امنیت فایل های موجود در هاست که در سایت نمایش داده میشود از مهم ترین خدمات پشتیبانی از سایت محسوب می شود.

با توجه به نیاز روز افزون کاربران در استفاده از سایت و فضای اینترنت ، شرکت های میزبانی بسیاری در راستای خدمات رسانی به کاربران بوجود آمده اند.

هر شرکت با توجه به امکاناتی که در اختیار کاربران قرار می دهد ، افزایش اعتبار و جلب اعتماد برای مشتریان خود می کنند.

برخی از شرکت ها امنیت هاست را برای کاربران افزایش می دهند، برخی سرعت سرور ها را با توجه به سخت افزار افزایش می دهند، برخی از نظر قیمت نسبت به سایر شرکت های میزبانی هاست به صرفه تر می باشند.

با توجه به نکات گفته شده در قسمت بالا ، امنیت هاست یکی از مهم ترین موارد می باشد. در ادامه توضیح خواهیم داد که چه مواردی در این مورد تاثیرگذار می باشند.

افزایش امنیت هاست

1.استتفاده از modsecurity در هاست های وردپرسی

modsecurity یک فایروال تحت وب می باشد. به عبارت دیگر همانند یک دیوار آتش در مقابل تهدیدات هک طراحی شده است. این فایروال بسیاری از حملات سایبری علیه وبسایت های وردپرسی و فروشگاهی را خنثی کرده و امنیت هاست وردپرسی را افزایش می دهد.

2.استفاده از SSH

در بسیاری از حملاتی که به سمت سرورها صورت می گیرد از طریق عمومی بودن پسورد و سطح دسترسی در هاست های اختصاصی و به خصوص هاست های اشتراکی می باشد.

هکرها از طریق دریافت رمز عبور هاست و یا از طریق URL ارجاع دهنده به هاست دسترسی فایل ها را به دست آورده و امنیت هاست را از بین می برند.

استفاده از عبور دو سطحی SSH می تواند امنیت لازم برای سرورها را به وجود آورد. نحوه کار به این صورت می باشد که با در اختیار گذاشتن یک پسورد عمومی و یک پسورد اختصاصی برای ادمین یک عبور دو مرحله ای را ایجاد می کند. به این صورت هکر ها حتی در صورت به دست آوردن پسورد عمومی و وارد شدن از طریق لینک ارجاعی ، فایل های موجود در هاست را مشاهده نمی کنند.

در صورتی که پسورد اختصاصی و پسورد اشتراکی با هم مطابقت نداشته باشند شخص نمی تواند وارد سرور شده و فایل ها را دریافت کند. SSH یکی از رایج ترین روش های افزایش امنیت هاست می باشد.

3.دریافت رمز عبور قوی

خیلی از کاربران رمز عبور مورد استفاده را به شکلی راحت قرار داده تا فراموش نشده و به راحتی بتوانند از آن ها استفاده کنند.

این کار می تواند به ضرر کاربر قرار گیرد زیرا یک هکر با سال ها تجربه می تواند روش های مهندسی رمزنگاری را اعمال کند و پسورد شخص را به راحتی دریافت کند.

استفاده کاربران از یک رمز عبور قوی می توان تاثیر بسیار زیادی در افزایش امنیت هاست داشته باشد. این رمز می تواند شامل اعداد، کاراکترها، حروف انگلیسی کوچک و بزرگ و … باشد.

4.نصب csf فایروال

پیکربندی csf می تواند تا درصد بالایی امنیت هاست شما را تامین کند. این فایروال رایگان بوده و امکانات بسیاری را برای کاربر ارائه می دهد. از مجموعه ویژگی های این فایروال می توان به پیگیری ورودی ها و همچنین هشدار ورود به SSH، مسدود سازی اتصالات ناامن و دیگر مواردی که باعث کاهش امنیت هاست می گردد.

لازم به ذکر است که csf دارای پنل مدیریت راحت و آسانی می باشد و به راحتی می توان از امکانات آن استفاده نمود.

5.پیکربندی fail2ban بر روی هاست

سرورهای مجازی و اشتراکی همیشه در خطر مواجه شدن با ربات هایی هستند که به دنبال باگ هایی در سرور هستند. fail2ban از طریق ارسال گزارش نسبت به الگوهای جستجوی شده می تواند نشاند دهنده اتصالات مخرب باشد.

برای مثال در برخی از سرورها مشاهده کرده اید که در صورتی که با یک IP مشخص چندین مرتبه عمل ورود ناموفق داشته باشید، IP شما برای مدت زمانی از طرف سرور بلاک خواهد شد.

6. اتصال آنتی ویروس

این مورد یکی از متداول ترین روش های جلوگیری از اتصالات ناامن و افزایش امنیت هاست می باشد. همچنین در زمانی ممکن است به علت نصب یک بدافزار روی سیستم اطلاعات موجود در هاست در خطر پاک شدن و حذف قرار بگیرد.

آنتی ویروس پس از شناسایی اتصالات ناامن در سرور شروع به جستجوی علت ناامنی کرده و در صورت مشاهده آن اغدام به حذف مورد مذکور خواهد کرد.

7.بروزرسانی سیستم نرم افزاری سرور

این مورد در بسیاری از شرایط مشاهده است که نرم افزار ها و سرورهای قدیمی در صورت عدم بروزرسانی فایل ها دارای باگ های زیادی خواهند شد. هکر ها از طریق این باگ ها می توانند به راحتی سرور موجود را هک کرده و اطلاعات را دریافت کنند.

بروزرسانی فایل های نرم افزار می تواند در افزایش امنیت هاست تاثیرگذار باشد.

8.پشتیبان گیری از اطلاعات سرور

از ابتدایی ترین کارهایی که می توان انجام داد دریافت بک آپ یا پشتیبان گیری از اطلاعات هاست می باشد. فرض را بر این بذاریم که هکر توانسته است تمامی فایروال های موجود در هاست را شکسته و توانسته است وارد هاست بشود.

در صورتی که از اطلاعات سرور پشتیبان گیری نشده باشد هکر می تواند به راحتی به سرور صدمات جبران ناپذیری را وارد کند.

افزایش امنیت هاست با استفاده از پشتیبان گیری منظم می تواند یکی از ساده ترین کارها برای دریافت اطلاعات از سمت سرور باشد.

9.غیر فعال کردن ابزارهای اضافی

با توجه به مطالب بالا که در مورد افزایش امنیت هاست گفته شد می توان نتیجه گرفت که تنها با استفاده از یک فایروال و یک عبور دو مرحله ای می توان تمامی امنیت سرور را تامین نمود.

استفاده از ابزارهای زیاد در داخل سرور نیز در برخی از موارد موجب به خطر افتادن اطلاعات نیز می گردد. سعی شود فقط ابزارهایی مورد استفاده قرار بگیرد که وجود آن ها الزام زیادی برای سرور دارد.

بازگشت به لیست

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *