آموزش, امنیت, بلاگ, هاست

کانتینر (container) چیست؟

کانتینر وب سایت به چه معناست و چه کاربردی دارد؟

مفهوم کلی کانتینر (container)

کانتینر ها نرم افزار های مجازی سازی در سطح سیستم عامل هستند . کانتینر می تواند یک محیط ایزوله را برای ایجاد یک بسته نرم افزاری به وجود آورد که شامل تمامی تنظیمات شخصی مرتبط به خود می باشد.

کانتینر ها، بسته نرم افزاری همراه با سیستم عاملی جدا را در درون خود جای داده و به آن ها اجازه می دهند که مستقل از سایر نرم افزار ها و بدون بهم ریختن تنظیمات به کار خود ادامه دهند.

از دیگر نکاتی که در استفاده از container می توان اشارهد نمود این است که cpu ، فضای ذخیره سازی و رم را به صورت اشتراکی استفاده نمی کند و باعث کندی سرعت و ایجاد فضایی سنگین در سیستم نخواهد شد.

تفاوت کانتینر و ماشین مجازی

با استفاده از ماشین مجازی می توان بر روی یک هاست مبدا چندین کاربر را به وجود آورد که هر کدام از کاربران دارای سیستم مخصوص به خود بوده و بخشی از سخت افزار کلی را به خود درگیر کرده اند.

اما کانتینر ها با مجازی سازی سیستم عامل قسمت های مجازی شده برای اجرای نرم افزار های خود مورد استفاده قرار می دهند.

بالا بودن سرعت ساخت و راه اندازی کانتینر ها در برابر ماشین مجازی می تواند یکی دیگر از مزایای استفاده از container ها محسوب شود. همچنین کانتینر ها با حذف ناسازگاری ها می توانند بهینه سازی های لازم را به حداکثر برسانند.

از دیگر مزیت ها این می باشد که می توان به عنوان یک سیستم مجزا از آن استفاده نمود که هر زمانی نیاز به آپدیت نرم افزاری و سخت افزاری داشت سریعا انجام گیرد.

این مورد یکی از مهم ترین مزایای آن می باشد چرا که بسیاری از کاربران علاوه بر سیستم عامل مورد استفاده ، نیاز دارند تا سیستم عامل دیگری را بنا بر نرم افزار های مورد استفاده نصب بکنند.

با استفاده از کانتینر ها می توان دسترسی راحتی را در میان چند سیستم عامل به شکل همزمان فراهم نمود.

لازم به ذکر است که این ارتقا در دیگر قسمت های سخت افزاری تاثیر نگذاشته و شامل همان بسته ایزوله می باشد.

از دیگر مزایا می توان به این نکته اشاره نمود سرعت و زمان بوت شدن در ماشین مجازی بسیار بیشتر از container ها می باشد.

container ها از منابع سروری کمتری در مقابل ماشین های مجازی استفاده می کنند.

برخی از معایب استفاده از کانتینر ها

  1. تنها می توان زمانی از آن استفاده کرد که سیستم عامل اصلی ویندوز یا لینوکس می باشد.
  2. شبکه های سنتی نمی توانند از نظر امنیتی ، container ها را تامین کنند چرا که سرعت ایجاد و تست برنامه ها در آن زیاد می باشد.
  3. برنامه هایی که در فضای کانتینر به وجود می آیند باید تحت نظارت افرادی باشد که دارای تخصص بالایی هستند.

کلاس کانتینر چیست؟

class container کلاسی است که در حافظه خود آبجکت ها را نگهداری می کند. این کلاس ها دارای رفتارهای از پیش تعریف شده هستند و اهداف مخفی سازی تکنولوژی مورد استفاده را در پیش رو دارد.

کاربرد container ها در برنامه نویسی

کانتینر ها در برنامه نویسی باعث آسانی کار شده و فراگیری استفاده از آن را به همراه دارد. بگذارید این مفهوم را در برنامه نویسی کمی بیشتر مورد بررسی قرار دهیم.

در زبان های برنامه نویسی با مفاهیمی به عنوان کلاس و تابع آشنایی داریم. زمانی که کلاسی را تعریف می کنیم به این معنیست که محیطی ایزوله و خالی را به وجود آورده ایم که می خواهیم یک سری کد و توابع را در داخل آن استفاده کنیم.

با ایجاد این کلاس ، کدهای داخل آن با سایر کدها د بخش های دیگر متمایز می شود و این بدان معناس که این بخش به صورت مستقل از سایر بخش ها می باشد.

فعالیتی دقیقا شبیه به کار کانتینر ها!

برای مثال در زبان نشانه گذاری html استفاده از div , section , article می تواند به عنوان یک کانتینر محاسبه گردد.

به طور کلی هر بخشی که بتواند محیطی ایزوله را ایجاد کند به عنوان یک container مورد استفاده قرار می گیرد.

ایجاد بخش هایی در زبان های برنامه نویسی به کرات مورد استفاده قرار می گیرد. در خیلی از مواقع به جداسازی کدها نوشته شده در داخل یک فایل نیاز ضروری می باشد.

در صورت عدم جداسازی ممکن است تا متغییر های استفاده شده در روند کار هرکدام تداخلی ایجاد کند. در زبان های برنامه نویسی پیشرفته کانتینر بیشتر باعنوان فانکشن و کلاس توابع مورد بررسی قرار می گیرد.

داکر کانتینر چیست؟

کانتینر داکر پلتفرم توسعه و طراحی نرم افزاری می باشد که متن باز بوده و هدف آن توسعه انواع نرم افزاری در بستری ایزوله و جدا از هم می باشد. این محیط جداسازی شده امکان پورتابل بر روی بقیه سیستم ها را دارد به شرطی که سیستم مورد استفاده لینوکس یا ویندوز باشد.

تکنولوژی docker container به توسعه دهندگان این امکان را می دهد که نرم افزار ها و پکیج های نرم افزاری خود را در بستر یک محیط جداگانه ایجاد کنند بدون اینکه نیاز باشد تنظیمات سفارشی و یا خاصی را انجام دهند.

داکر وظیفه بسیار مهمی در کانتینر دارد و نقش اجرای درست کد ها در داخل میزبان را بر عهده دارد. با استفاده از داکر می تواند شبه کدهای طولانی را به قطعات کوچک تر تبدیل کرده و این بخش ها را در هر قسمتی از سایت که نیاز می باشد استفاده کرد.

استفاده از داکر کانتینر تاثیر بسیار زیادی را روی بوت نرم افزار ها قرار می دهد و این امکان باعث افزایش سرعت لودینگ نرم افزار خواهد شد.

بازگشت به لیست

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *